söndag 31 augusti 2014

NailArt Sunday Skittlette med Depends höstlack

 
I veckans NailArt Sunday hos LeLackär temat skittlette, jättekul! Jag ville gärna pricka inte detta, samtidigt som jag ville testa och visa fler lack ur Depends metall- och ädelstensbetonade höstkollektion 2014.

Valen föll på vinrödskimrande 419 (otroligt snyggt, måste få eget inlägg i bättre ljus snart!), mörklila 420, mörkblå 422 och glitterlacket 415. Oturligt nog, eftersom detta verkligen är just dagens naglar, kunde jag inte invänta bättre fotoljus. Vad tycker ni om kombinationen, blev det för lika färger och för lik design, eller blev det snyggt?

Glöm inte vara med i tisdagstävlingen med finfina vinster från The Body Shop, pågår till och med på tisdag!

Recension: Cicamed Vanilla Scrub

Nu är det hög tid att dela med mig av mina tankar kring ansiktsskrubben Vanilla Scrub (250 kr) från Cicamed som jag testat under sommaren. Det rör sig om är en skonsam och rengörande ansiktspeeling med doft av vanilj och pepparmint. 

Cicamed utlovar mekanisk peeling som len och mjuk hy med förnyad lyster, utan att irritera eller rubba hudens naturliga fuktbalans. Skrubbkornen är runda och har en slät yta, vilket gör att de får bort döda hudceller och orenheter utan att skada huden. För att samtidigt återfukta huden innehåller skrubben även mjukgörande kokosolja och kakaosmör. Produkten är så mild att den kan användas 1-3 gånger i veckan.

Vanilla Scrub är verkligen så mild som utlovat. De små mjuka kulorna känns nästan mer som massage än peeling. Doften är milt vaniljig med svag mintton påminner om chokladöverdragna vaniljprickar som min farmor brukade ha i en skål när jag var liten, trevligt! Produkten är dryg och känns verkligen hudvänlig. 

Jag föredrar oftast lite rivigare peeling, men om du är på jakt efter en mild variant är denna toppen! I somras var den extra skön när ansiktet kändes stramt av sol och salta vindar. Jag kan tänka mig att den gör ett bra jobb även i vinterkylan.

Betyg: 4 av 5

lördag 30 augusti 2014

Lördagsbling med Depends höst


Lördagen till ära slår jag till med riktigt blingiga naglar. Ni ser nummer 415 över nummer 417 från Depends metall- och ädelstensbetonade höstkollektion 2014. 415 skulle troligen komma mer till sin rätt över en mer kontrasterande kulör, men det blev ganska fint såhär också tycker jag. Vad tycker ni?

Vad har ni för er i helgen? Vi ska på lite kalas ikväll. Håll tummarna för att nagelblinget kan mota bort den värsta gravidtröttheten! Och missa för allt i världen in att vara med i tisdagstävlingen, den pågår till och med tisdag och där finns bland annat en flaska Nutriganics Drops Of Youth i vinsten.

 

Recension: The Body Shop Body Scrub Early Harvest Raspberry

I början av sommaren släppte The Body Shop serien Early Harvest Raspberry. Sedan dess har det doftat hallon både hemma och sommarstugan! Jag tänkte berätta vad jag tycker om produkterna i serien, och börjar med Body Scrub Early Harvest Raspberry som också var den jag var mest nyfiken på från början.

Body Scrub Early Harvest Raspberry  (200 ml/195 kr ) är mycket lik Blueberry Body Scrub-Gelee som kom tidigare i våras. Den ser verkligen ut som sylt! Hallonvarianten har bättre riv än vad jag minns att blåbärsditon hade och det är bra tycker jag. Doften är fantastisk. Stark, men himla god och fruktig, inte alls sötsliskig eller syntetisk. Tummen upp. Enda nackdelen (utom den uppenbara; burken) är att själva produkten inte är så dryg. Det gör ju å andra sidan problemet med den något ohygieniska förpackningen mindre, så det kanske kan vara okej ändå.

Resten av gänget ser ni här, korta omdömen om dem följer:
  • Shower Gel (250 ml/85 kr) - bra och trevlig, inga konstigheter.
  • Body Butter (200 ml/185 kr) - härligt krämig och återfuktande!
  • Body Lotion (250 ml/155 kr) - i lättaste laget för mig, men fungerar fint riktigt varma fuktiga dagar.
  • Eau de Toilette (30 ml/155 kr) - nja. För mycket frukt och bär för mig, jag vill ha mer sammansatta dofter.
Doften på hela serien känns somrig och kul Stort plus att den inte är för söt. Kanske blir det lite mycket om man går all in med alla produkterna, men åtminstone skrubben, kropssmöret och duschkrämen kommer att gå åt här. Detta trots att maken klagar på att han känner doften från duschen ända ner till soffan...

fredag 29 augusti 2014

Nyheter från eos

Känner ni till eos, ni vet de dr små runda gulliga läppbalsamen? Jag har inte testat dem, men blir sugen när jag ser de söta höstnyheterna. Visibly Soft kommer i två nya dofter, Vanilla Mint och Coconut Milk, lagom till höstens kyligare väder. De är tillverkade av 99% naturliga och 95% ekologiska ingredienser och tlovar att hålla läpparna riktigt mjuka. Hyaluronsyra återfuktar läpparna och till att regenerera och ge näring åt hudcellerna. På så sätt kan hudcellerna kapsla in mer fukt, vilket bibehåller och förstärker läpparnas fuktnivå, elasticitet och släthet. 

Vanilla Mint beskrivs som svalkande och uppfriskande och Coconut Milk som exotisk, söt och somrig. Båda är berikade med Vitamin C för att verkligen återfukta läpparna inifrån och ut. Vitamin C är bidrar till kollagen-produktionen, vilken minskar ålderstecknen och håller läpparna friska. Slutligen är detta lilla läppbalsam proppat av naturligt mjukgörande oljor, sheasmör och antioxidantrika Vitamin E.

Vanilla Mint och Coconut Milk kommer i små randiga bollförpackningar, vilket passar mig perfekt - jag älskar randigt! Plus i kanten också för att man inte behöver gräva med fingrarna i produkten. Omdöme kommer när jag testat!

Holofredag med Flormar 394


Glad holofredag på er! Denna vecka bjuder jag på ett lite mer spritt hololack (vad tror ni, kan det vara en bra term om man vill skriva på svenska?) Lacket heter Flormar 394, inte så fantasifullt namn kanske, men en ovanligt snygg nougatbrun nyans! Eller är det mer mjölkchoklad, kanske? (Sugen blir man hursom!) Jag vet faktiskt inte var man kan på tag på lacket, då det är en present från Ninni. Lackegenskaperna var riktigt trevliga så om ni hittar fler fina lack från samma märke tycker jag att ni ska våga prova!
Missa inte tisdagstävlingen med finfina vinster från The Body Shop, pågår till och med på tisdag!

   

torsdag 28 augusti 2014

EOTD: Mossgröna linjer


Kommer ni ihåg att jag instagrammade sminkspirationsbilden till vänster tidigare i veckan? Åhléns klubbtidning brukar ha en hel del trevliga sminkbilder tycker jag! Jag använde helt andra produkter än de gjorde till sin bild, men det är ju just det som är kul med att härmas lite, att man kan göra det enligt man-tager-vad-man-haver-principen!





Jag hade främst min fina Diors Mystic Metalics 384 Bonne Étoile! Nedan ser ni vad jag mer använde:

Äggskalsvita Daytime från Kicks Private Label lite överallt,  Lancôme Effacernes Longue Tenue Concealer, maskaran Silfr i brunt från IDUN Minerals, The Body Shops nya ögonprimer InstaBlur Eyes, Lancôme-kajalen Emerald Nights och Inliner Kajal från IsaDora.

 
Missa inte tisdagstävlingen, pågår till och med på tisdag!

IsaDora Eyebrow

Jag har säkert två andra utskick från  IsaDora som jag inte hunnit kika närmare på, men nu väljer jag ändå att presentera senast först. Idag (läs:igår) landade ett gäng brynnyheter hos mig. IsaDora hakar på trenden med markerade välskötta bryn och lanserar Brow Shaping Gel och Brow Styling Wax Pen

Bryngelen Brow Shaping Gel (109 kr) är egentligen inte ny, men den har fått en precisionsborste i mindre modell för enklare applikation. Med gelen formar och fixerar man sina bryn och den ska hålla hela dagen. Formulan ska dessutom ge volym (!). Kommer i fyra färger, Transparent, Light Brown, Dark Brown och Cashmere.

Jag har tesstat Brow Shaping Gel och gillar den mycket. Möjligen önskar jag att Light Brown var ljusare, då jag oftast får köra med den genomskinliga istället. Mest praktiskt annars är ju om man får färg och styling i ett!
 
Brow Styling Wax (79 kr) Pen är en transparent ögonbrynspenna för att fixera och forma ögonbrynen. Inga konstigheter. I lanseringen ingår bland annat också: 
  • Eyebrow Pencil med borste (89kr) som kommer i fyra bruna nyanser och i svar. Inser att jag måste spana efter "rätt" bruna nyans här.
  • Eyebrow Pencil Waterproof (89kr) som jag använt och gillat länge. Light Brown passar mig bra.
  • Eyebrow Lifter Highlighting Pen (89kr) är en ljusrosa kritig penna att ljusa upp under brynet med. Denna är en personlig favorit. Ett måste för trötta småbarnsföräldrar!

onsdag 27 augusti 2014

Grön onsdag med Depends nya 426


Idag firar jag Karins gröna onsdag med splirrans nya nummer 426 från Depends juveltonade höstkollektion 2014. Färgen är mörkt tealgrön, fullproppad med skimmer. Lackegenskaperna är, vad jag märkte på min hastiga lackning-på-altanen-medan-sonen-leker-i-trädgården, utmärkta. Här ser ni endast ett lager, men jag hade å andra sidan ett annat tealgrönt lack under. Vad tycker ni om  426 och resten av Depends juveltonade höstkollektion?


 
Hela kollektionen finns att spana in här. Och förresten, missa inte tävlingen jag la ut igår. Vinsten består av en hel massa fint från The Body Shop.

Depend hösten 2014

När jag kom hem idag väntade höstens minilack i vackra juveltoner från Depend i brevlådan. Härligt!

Hade så gärna bjudit på snitsiga pressbilder, men de verkar inte ha kommit upp i bildbanken. Skumt! Mycket krångel innan jag lyckades kolla där också, jag surfar nämligen över telefonen, eftersom nätet här verkar ha tagit en sen semester... Men nu, till lacken:


I höstkollektionen 2014 finns en massa härligt starka färger som för tankarna till gnistrande ädelstenar och lyxiga tyger. 145 är guld- och prismatiskt glitter i klar bas, 416 är en ljus guldskimmer,  417 en varm rödguldskimmer, 418 ett rödlila krämlack, 419 vinrött skimmer med lila microglitter, 420 ett klassiskt mörklila skimmerlack, 421 är knallrosa med blåturkosa glassflecks, 422 skimrande mörkt kungsblå, 423 mellangrå kräm, 424 stålskimrande duvblå, 425 (även till vänster här) mellanblå kräm med grönt skimmer och slutligen vackra smaragdgröna 426.  192 skijer sig både färg- och nummermässigt. Det är ett vanligt beiget krämlack.

Kanske syns några av färgerna bättre i inomhusljus och blixt? Hoppas att ni har nytta av denna expressbloggning med förstaintryck. Spontant är det lacken ni ser allra överst, guldbrons, smaragdgrön, sammetsblå, mörklila och den spännande blå med skimret de som gör mig mest nyfiken. Vilka färger blir ni sugna på? Vad vill ni se på mina naglar först?

Om nätet behagar samarbeta ikväll utlovas NOTD! Veckodagen blir ledtråd till färgen...

tisdag 26 augusti 2014

Tävling: Sensommarlyx från The Body Shop

Tisdag brukar vara veckans tråkigaste dag och tisdagar som dessutom är sista dagen innan höstterminen drar igång på allvar är inget undantag. För att råda bot på detta knaprar jag i mig en stor godispåse (eller iallafall dess innehåll...) och utlyser en tävling! Vinsten består av:


Samtliga produkter är givetvis helt oanvända/plomberade, det rör sig om dubletter från pressutskick. Länkarna tar er till mina recensioner.

Hur gör man för att tävla? Jo, man lämnar en kommentar (med giltig mejladress) till detta inlägg om varför man behöver lite extra uppmuntran att ta sig an den stundande hösten. I kommentaren berättar man också om man skaffat sig en extra vinstlott eller flera genom att tipsa om tävlingen via Facebook, Instagram eller Twitter.

Lycka till!

Vinnaren kontaktas via mejl och presenteras i bloggen nästa tisdag. Tävlingen är öppen en exakt en vecka från och med nu. Endast de som har adress i Sverige kan delta. Vänner och familj till mig får inte delta. 
 

Dagens läppar med The Body Shop 245 Pink Luxe


Imorgon släpps de tre ursnygga läppstiften från The Body Shops minikollektion  Golden Nudes (350 Golden Syrup, 140 Make My Heart Gleam och 245 Pink Luxe). 

Här ser ni Colour Crush Lipstick 245 Pink Luxe. Jag har visat det tidigare i en snabb 50/50-LOTD tillsammans med 140 Make My Heart Gleam. Båda färgerna jag provat är riktigt snygga och lättburna tycker jag, vad tycker ni om Pink Luxe?

Färgprover på ögonskuggorna från samma kollektion hittar ni här.

Hårvård från Nashi Argan



När sommarslitet hår ska möta höstens kyla och regn behövs ordentligt skyddande och närande hårvård. Just nu testar jag Amika, men inom kort ska jag provköra även Nashi Argans serie med ekologisk arganolja och linfröolja. 

Nashi Argan Shampoo och Conditioner (189 kr/st) ska vårda och återfukta håret på djupet utan att tynga ner. De ska göra håret mjukt och följsamt samtidigt som de återskapar hårets naturliga glans, Nashi Argan-serien ska även motverka friss och göra håret lättare att borsta och styla.

Nashi Argan Oil (279 kr) är en återfuktande hårolja som med sin blandning av ekologisk argan- och linfrölja vårdar och reparerar håret efter sommarens påfrestningar. Oljan ska skydda håret från dagligt slitage och innehåller därför även värmeskydd. Plus i kanten för det!
Nashi Argan Deep Infusion (279 kr) är en intensivt fuktgivande och återuppbyggande mask för alla hårtyper. Lovar mjukt hår med mer glans redan efter första användningen.

Nashi Argan-serien passar alla hårtyper och säljs på salonger och på nätet.