tisdag 30 september 2014

Dagens läppar med Cliniques Chubby Stick Baby Tint 03 Budding Blossom


Tillåt mig presentera Cliniques Chubby Stick Baby Tint 03 Budding Blossom på läpparna. Pennan är härligt mjuk med ett uns pigment. Jag tycker absolut att man ser skillnad på pennorna, nyanserna är tillräckliga för att man ska kunna fånga upp färgen i ett rouge eller matcha på annat sätt, men ändå skira nog för att man ska kunna applicera utan spegel. Passar mig perfekt! Jag har med mig pennorna i handväskan, bilen och så vidare. Mycket bra jobbvänliga vardagsläppar!


Resten av Chubby Sticks Baby Tint får ni se på inom kort. Här finns färgprover på alla fyra så länge!

The Body Shop Beauty Must Haves A/W 14

Sin trevliga vana trogna har The Body Shop plockat ihop ett gäng godbitar i säsong att uppdatera skönhetsrutinen med. Ni ser: 
  • Shea Body Scrub (200 ml, 195 kr) en härligt vårdande skrubb med Community Fair Trade-producerat sheasmör från Ghana, socker från Paraguay och sojaolja från Brasilien. En favorit sedan tidigare hos mig, både bra riv och rik vård.
  • White Musk Eau de Toilette (30 ml, 225kr eller 60 ml, 325 kr). En klassiker som gillas av många. Inga hjortar har behövt lida!
  • Nutriganics Drops Of Youth (30 ml, 375 kr) är en personlig favorit, jag är inne på min tredje flaska nu! I mitt tycke är dessa exklusiva droppar de allra bästa för torr hy. Passar på vintern, när man har fått lite för mycket sol, när man är glåmig av vaknätter eller har ökentorr hy av amning. Bäst, bäst bäst! Följ länk för att komma till min recension.
  • Hemp Hand Protecter (30 ml, 60 kr eller 100 ml, 130 kr). En kanonbra intensivt vårdande handkräm med Community Fair Trade-producerad hampafröolja från Storbritannien och bivax från Kamerun.
  • Activist Shower Gel (200 ml, 145 kr). En löddrande duschgelé tänkt för män. Beskrivs som stärkande istället för vårdande...
  • All-in-one BB cream (25 ml, 200 kr) som en fuktighetsbevarande och vårdande foundation. Följ länken för att komma till min recension. En trevlig BB-variant, förutom att  den saknar solskydd.
  • Camomile Sumptuous Cleansing Butter (40 ml, 85 kr) är en lyxig rengöringskräm som smälter till olja på huden. Innehåller Community Fare Trade-producerad kamomillolja. Recension i länk! 
Ser ni något som väcker nyfikenhet? Eller känner ni igen någon gammal favorit? Berätta gärna!

måndag 29 september 2014

Blå måndag med Night Fall


Ny vecka och ny blå måndag hos MakeuppbyBlowfish! Jag är med med höstnyheten (?) Nail Lacquer Night Fall från Kicks. Night Fall är lite mörkare än vad mina bilder visar och väldigt blankt och trevligt. En snygg sober mörkblå som är riktigt mörk, utan att misstas för svart. Bra lackegenskaper, här ser ni ett enda lager.


Tio tomma #14

Jag matar plaståtervinningen igen och ger er  tio tomma #14:

Vad har ni använt upp på sistone? Vad har ni alltid på lager hemma så att ni aldrig står utan?

söndag 28 september 2014

Höstöga med Copper Peony och Coffee & Poetry

I sommar har jag nästan bara sminkat mig i en guld-beige-brun naturlig färgskala, och hösten intåg lär väl inte ändra så mycket på den saken. Lite höstigare blir det när man blandar in koppar och vinrött. Stora färger hösten 2014, och jag gillar dem mycket!


Fånga rouge på bild - så himla svårt! Här kanske ni iallafall får en uppfattning om färgskalan? Jag är så otroligt nöjd med mina Cheek Pops från Clinique. Har nästan bara använt dem på hela sommaren. Jag tror att det kommer att fortsätta så i höst, även om jag börjar känna sug efter mer variation till den nya årstiden.

 
Till ansiktet:
Till ögonen:

Höstig skittle till NailArt Sunday

 
Yes, jag lyckas pricka in NailArt Sunday hos LeLack denna veckan också! Skittlar eller cirkusmanikyrer är ju min favoritnailart, så givetvis slår jag till på en sådan i höstkulörer till veckans hösttema.

Ni ser lacken:

Jag rensade ur den överfulla Helmer häromdagen (har bestämt att en Helmer är min gräns för vad som är rimligt, resten av livet och familjen ska ju också få plats!). Ambitionen var att göra mig av med hälften, men det blev nog bara en fjärdedel. Åtminstone alla rena dupes åkte ut. Summan av kardemumman blev att jag kände mig inspirerad att plocka fram en del äldre favoriter. Även om det kommer nytt och skojigt hela tiden har man ju en hel del hemma som man egentligen gillar bättre! Hur tänker ni kring nya och gamla lack? Hinner ni använda alla era sparade dyrgripar?

Nyheter till bryn och fransar från Lumene

Mer nytt från Lumene! Först ut, tre nya Blueberry Wild-maskarorna som lovar vackra och imponerande fransar. De ska ge långvarig volym och böj. Alla tre har en intensiv svart färg tack vare unikt "Triple Black-pigment". De innehåller också fröolja från nordiska blåbär, rik på linolsyra (omega-6) och 
alfalinolensyra (omega-3) som vårdar fransarna och en ovanliga form av E-vitamin 
som skyddar fransarna mot yttre belastning som föroreningar, 
UV-strålning och torr inomhusluft. Ingen av maskarorna innehåller parabener eller parfym. Bra, parfymerade maskaror är en styggelse!
Blueberry Wild Volume Mascara (159 kr för 7 ml) ska ge  sensationell volym och separerade fransar. 
Innehåller både naturliga och syntetiska vaxer för en volymgivande formula samt syntetiska fibrer för maximal volymeffekt. Runda, cellulosabaserade fiberkulor i kombination med utvalda vaxer ger massan en konsistens som bygger upp volym.Finns i färgerna 1 Rich Black
, 2 Black Brown och 3 Deep Blue.

Blueberry Wild Curl Mascara (159 kr för 7 ml) lovar i mponerande långa och böjda fransar. Innehåller en “lash-lifting”-ingrediens (filmbildare) som lyfter fransarna, får dem att "stelna" i önskad form och håller dem böjda hela dagen. Finns i 1 Rich Black, samt Blueberry Wild Curl Mascara Waterproof, samma pris, samma färg.
Jag har en hel del att jobba på i mitt maskaratestande, men recensioner kommer så fort jag hinner!

Lumene Blueberry Long-Wear Eyebrow Powder (139 kr för 3 g) är ett hållbart ögonbrynspuder som ger brynen en naturlig form utan parabener eller doftämnen. Kommer i färgen på bilden, Medium Brown. Min favoritprodukt till brynen, Blueberry Eyebrow Shaping Wax, kommer från just Lumene så det ska bli kul att se om jag gillar även pudret.

lördag 27 september 2014

Guld ur Depends höstkollektion


Denna lördagskväll visar jag guldlacket 416 från Depends  höstkollektion 2014 (inte att förväxla med Metallickollektionen). Det finns ytterligare en guldtonat lack bland höstlacken, och det gillar jag bättre. Det är nämligen varmare i tonen och drar inte åt grönt som jag tycker att 416 gör. Vad föredrar ni, varmare eller kallare guldlack?

Recension: Lumene Touch of Radiance Highlighter

Oj, vilken tid det tagit att få till denna recensionen, men så blir det ibland. Lumenes penselconcealer Touch of Radiance Highlighter finns som tur är fortfarande i sortimentet, så det kanske inte är så farligt att jag varit långsam. Långsamheten är egentligen oförklarlig, Touch of Radiance Highlighter har mer eller mindre bott i min handväska sedan i januari...

Till produkten! Touch of Radiance Highlighter (129 kr för 1,8 ml, följ länk för färgprov) lovar strålande hud på ett ögonblick. Formulan innehåller ljusreflekterande pigment, hjotronfröextrakt som skyddar huden och håller den mjuk samt c-vitamin och andra antioxidanter som ger näring. Ljuset reflekteras optiskt och strålande lyster utlovas bland annat med hjälp av boronnitride och silica. Innehåller varken parabener eller alkohol. Touch of Radiance Highlighter kommer två nyanser. Jag har hållit mig till den ljusaste, även under sommarhalvåret.  

Hur är då Touch of Radiance Highlighter? I produktnamnet ingår "highlighter", men jag skulle ändå vilja kalla den concealer. Man kan ljusa upp en del med den, beroende på hur ljus eller mörk man är från början. Den är inte lika skir som exempelvis YSL Touche Èclat, men inte heller lika täckande som en heltäckande concealer. Just denna täckningsgrad passar mig bra! Jag vill att hudens lyster och fräknar ska synas igenom, även om jag vill dölja skuggor vid näsvingarna, lite rött kring munnen, mörka ringar under ögonen eller ljusa upp amourbågen.

Vill man vara riktigt petig är det ju bättre att ha olika kulörer och produkter till alla de ovan nämnda områdena, men de gånger man är ute efter en allroundprodukt är Lumenes Touch of Radiance Highlighter ett utmärkt val. Mycket handväskvänlig!
Betyg: 4 av 5
Förpackningen är smidig och bra, priset likaså. Plus i kanten också för att concealern sitter bra .För högsta betyg hade jag velat se fler färger och att produkten inte var parfymerad.

Smått och gott från Kicks och Eyeko

Jag plöjer vidare genom den stora fina lådan från Kicks och hittar bland annat: 
Kicks Baked Blusher (149 kr) i nyansen Fashinista, ett silkeslent mineralpuderrouge som lovar att sitta länge och ge ett naturligt resultat. Färgprover kommer inom kort!
Kicks BB Eyes Cream (119 kr) är en vårdande ögonkräm med upplyftande och kylande egenskaper som ska motverka mörka ringar. Den verkar sortera under sminksortimentet, även om det rör sig om hudvård. Hur själva BB-begreppet kommer in i bilden känns lite oklart, jag hade nog tänkt mig en kombinerad ögonkräm och concealer med de namnet, men så verkar det inte vara. Som ögonkräm kan den ju vara bra ändå, så jag testar med en förhoppningsfull inställning!
Två blå lack, Kicks Nailpolish Magic Mosaik (39 kr) och Kicks Nail Lacquer Night Fall (79 kr). NOTDs kommer snart i en blogg nära er!

Från Eyeko ser ni den kombinerade stiftskuggan och eyelinern Me and My Shadow, vattenfast med blending borste i en änden, finns i tre kulörer och Eyeko Lash Warderobe. Fransgarderoben innehåller flera olika smågrupper av fransar och ett lim som ska vara väldigt lättarbetat.

fredag 26 september 2014

Holofredag: Darling Diva Landslide


Välkomna till veckans holofredag! Tillåt mig presenter Darling Diva Landslide, nyligen inköpt från eminenta Edgypolish. Landslide är härligt grönt med otroligt fina regnbågar. Regnbågarna ville inte riktigt visa sig på mina foton, kanske har det att göra med att jag bär ett metalliclack under? Jag har två lager Landslide, men det är ett ganska skirt lack.


Bilderna här är tagna i lite halvsol. Landslide visade betydligt mer sprakande regnbågar igår i riktigt sol, men då satt jag i möte på jobbet. Även om nagellack är blodigt allvar kan man ju inte plötsligt resa sig och säg "ursäkta patienten, men jag måste genast ge mig ut och fotografera nagalar", eller vad säger ni? 

Är ni med och firar holofredag? Klistra in era länkar nedan!