söndag 20 november 2011

Recension: Lid Smoothie Antioxidant 8-Hour Eye Colour från Clinique


Nu har det blivit dags för ett omdöme kring höstens nya krämskuggor från Clinique, Lid Smoothie Antioxidant 8-Hour Eye Colour. Mitt omdöme har dröjt ett tag, men det beror på att jag är lite kluven. På egen hand får jag inte skuggorna att sitta särskilt bra, och det ligger ju dem onekligen i fatet. Å andra sidan känns de verkligen så skönt svalkande som utlovat och färgerna är väldigt söta. Med UDPP under sitter de faktiskt ganska bra, om än olika från gång till gång. Ibland sitter de perfekt hela dagen, och ibland börjar de glida iväg efter lunch.


Färgerna jag har testat är grönskimrande Cute-cumber och rosaskimrande Pinko Biloba. Den senare är väldigt fin till neutrala vardagssminkningar och Cute-cumber är fin på egenhand eller som bas för att få mer tycka i gröna puderskuggor.



Generellt funkar skuggorna bra som bas under andra skuggor, iallafall tillsammans med UDPP. Det relativt höga priset (215 kr styck), och den ojämna hållbarheten gör att betyget dras ned. Tack vare de fina kulörerna, nytänkandet med svalkande applikator och vård till ögonlocken, och den lyxiga känslan orkar det ändå nästan upp till en trea:
Betyg: 2.5 av 5

3 kommentarer:

  1. Jag hade nog tänkt införskaffa en sån om det inte var för alla halvnegativa recensioner jag läst om dem.

    SvaraRadera
  2. Har varit väldigt nyfikna på dessa men har inte riktigt vågat slå till.

    SvaraRadera
  3. Ninni: Många verkar vara lite smått tveksamma... Du får testa dem från disk någon dag! det är ju väldigt individuellt hur krämskuggor sitter.

    Lina: Det ser ju så fina ut!

    SvaraRadera