tisdag 21 juni 2011

Recension: ekologisk hårvård från Oliva


Oliva by CCS har släppt en ny ekologisk hårvårdsserie, innehållandes Shampoo Colour, Shampoo Repair och Hair Conditioner. Jag har hunnit testa ett tag, och här kommer mitt omdöme:

Shampoo Colour är det som passar mig bäst. Jag har inte färgat hår, men är alltid intresserad av UV-skyddet i sådana schampon eftersom jag inte gillar när mitt hår blir solblekt. Svårt att säga om mitt hår blekts mindre under testperioden, men det känns som ett helt ok vårdande schampoo. Möjligen känner man sig lite "squeaky clean" och sträv precis när man sköljer ur.
Betyg: 3 av 5
Shampoo Repair borde passat mig utmärkt, men faktum är att detta gör håret ännu strävar när man sköjer ur. Det känns inte alls så vårdande och fuktmättat som det påstår sig vara.
Betyg: 2 av 5
Hair Conditioner, däremot gör sitt jobb bra. Använder man denna tillsammans med schampona känns man återfuktad och fin i svansen när man är klar. Balsamet är ett riktigt budgetkap, och tack vare att det är så bra blir helhetsintrycket av serien positivt.
Betyg: 4 av 5
Jag har en duschkräm från samma serie på testkö, mer om den i senare inlägg. Produkterna i serien är fria från parabener och mineralolja och kostar ca 50 kronor på närmaste apotek.

2 kommentarer: