tisdag 22 februari 2011

Recension: Too Faced Shadow Insurance Glitter Glue


Rcensionsveckan fortsätter med in klassiker i ny kostym. Too Faced Shadow Insurance Glitter Glue är en ny variant av den populära primern Shadow Insurance, spciellt framtagen för att hålla glitter på plats och få det att glittra ännu mer (läs mer hos Too Faced själva här).

Själva produkten är matt och svagt hudfärgad. Den är mycket dryg och den funkar bäst för mig om jag applicerar riktigt tunt och väntar en stund innan jag lägger på ögonskuggan eller glittret ovanpå. Ytan blir lite trög och klistrig, men inte alls kladdig. Som primer till just glitter, till exempelvis Glamour Dust som lanserades samtidigt, fungerar den ypperligt! Den håller verkligen fast det lösa glittret, precis som utlovats. Skimmer och glitter får också mer "tryck" i färgen och glittrandet.

Glitter Glue
är också riktigt bra till att hålla fast det ibland så lättflyktiga glittret i Urban Decays skuggor. Som "vanlig" ögonskuggsprimer Glitter Glue avgjort bättre än att var helt utan. Den är också, i mitt tycke, bättre än vanliga Shadow Insurance, men hållfastheten når inte alls upp till Urban Decay Eyeshadow Primer Potion (UDPP). Eftersom Glitter Glue ändå håller vad den lovar som just glitterprimer, blir det högt betyg.


Betyg: 4 av 5 (OBS! Betyget skulle var fyra! Vet inte varför jag råkat skriva tre från början. dumma mig!)
Plus i kanten för smart och snygg förpackning och tillgänglighet i Sverige. Minus i kanten för lite väl högt pris.

7 kommentarer:

  1. Det är just priset som får mig att dras från att testa too faceds produkter ibland. Jag vet att det kanske är fånigt men jag drar mig från att betala 230 spänn för deras eyeprimer fast att jag gärna vill prova den >.<

    SvaraRadera
  2. Den är liiite billigare hos beautybay, ligger på 175 kr. Men sen kommer det ju frakt på det så då blir det väl runt dom 230 som den kostar hos eleven. Jag är supernyfiken på att prova!

    SvaraRadera
  3. Emilie: Det är inte alls fånigt, utan alldeles rimligt. De svenska priserna är för höga, tycker jag, även om jag generellt sett är förtjust i märket.

    Honi: Den rekommenderas! Hugg till när det är fri frakt nästa gång!

    SvaraRadera
  4. Jag ska nog slå till på den hos Beautybay nåt tag framöver och då köper jag nog Glampira också.

    SvaraRadera
  5. Väldigt intressant det här. jag upplever inte alls att SI sitter sämre än UDPP. Kul att det kan va så olika...

    SvaraRadera
  6. Jag köpte förresten min SI hos lookfantastic. Inte superbilligt, men tror det landande på typ 180 med frakt. fast det är iofs längesen, den är dryg... och så har jag många primers:D

    SvaraRadera
  7. Lina: Glampire vill jag också ha, så himla fin färg!

    Emma P: Jag minns att du gillar den! Det är konstigt att det är så himla individuellt med just ögonprimer. Jag har testat SI på alla tänkbara sätt, men får inte fast skuggorna. UDPP sitter som berget.

    180 kr är verkligen inte dumt!

    SvaraRadera