fredag 3 september 2010

Nytt från ACO FACE plus


ACO:s populära apoteksserie ACO FACE plus utökas inför hösten med fem nya produkter, nämligen Cleansing Milk, Skin Tonic, Face Cream Light, Soft Bronze Face Cream och Lip Balm. Serien är speciellt anpassad för mogen eller känslig hud och innehåller vitaminer, mineraler och naturliga fuktbindare. Dag- och nattkrämen har testats i en randomiserad dubbelblindstudie med goda resultat. Saxat ur pressinformationen:
Dag- och nattkrämen har testats i en randomiserad dubbel-blind studie, där motsvarande placebo (utan vitaminer, mineraler och fuktbindare) använts som kontrollpreparat. Studien visade att krämerna gav upphov till en ökad fukthalt. Dessutom blev huden tätare, vilket visade sig som lägre vattenförlust på den vitaminbehandlade huden än på placebobehandlad hud efter en veckas behandling. Efter tre veckors behandling reagerade huden också långsammare på en substans som ger rodnad (benzylnikotinat) och den vitaminbehandlade huden blev mindre irriterad av en tvål (natriumlaurylsulfat). Det fanns inga tecken på att huden inte skulle tåla de nya krämerna, eftersom inte ens en tensidskadad hud visade mer tecken på irritation av de aktiva krämerna jämfört med placebo.
Det låter riktigt lovande, tycker jag! Jag känner mig ofta skeptisk till utlovade resultat och “studier”, men detta låter ju faktiskt som en riktigt genomförd undersökning! Jag har fått hem tre produkter att testa:
FACE plus Day Cream (99 kr)
En dagkräm som skyddar och stärker huden mot dagliga yttre påfrestningar samt ger näring och ny lyster åt mogen hy. Innehåller skyddande antioxidanter samt Vitamin B och naturliga fuktbindare. (Parfymerad)

FACE plus Night Cream (105 kr)
Återuppbyggande och reparerande nattkräm som är extra berikad med Vitamin A och mjukgörande oljor rika på Omega 3 och 6. Krämen verkar för att ge huden ny spänst och elasticitet, samt reducerar torrhetsrynkor och fina linjer under natten när huden är som mest mottaglig för återhämtning. (Parfymerad)

FACE plus Face Cream Light (99 kr)
En lätt och intensivt fuktgivande ansiktscreme. Den är extra berikad med de skyddande antioxidanterna Vitamin C och E, samt flera B-vitaminer och mineraler för att skydda mot yttre påverkan. Huden blir skönt återfuktad och smidig, samt får förbättrad elasticitet. (Utan parfym.)
Det ska bli spännande att hugga in på dessa! Eventuellt är den rikare dagkrämen för fet för mig, men jag tänker prova lite ändå. Om vi inte passar ihop får min mamma ta över testningen! Jag återkommer med med information och recensioner så snart jag hunnit testa!

FACE plus hittar du på utvalda apotek från och med september.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar