tisdag 16 mars 2010

Recension: H&M:s organiska


Den senast veckan har jag hårdtestat kroppsskrubb och handkräm i doften lavender & mint från H&M:s nya serie med organisk hudvård.

I skrubben är huvudingredienserna ekologisk äppeljuice och aprikoskärnor. Lavendeldoften är underbart god, i alla fall för mig som älskar just lavendel. Som skrubb betraktad är den helt okej. Egentligen föredrar jag skrubbkräm av den mer riviga typen, exempelvis Exfotonic Skin Revealing Exfoliater från L'Oréal eller olika sockerskrubbsvarianter (som tyvärr ofta kommer i burk, dock). Till att använda varje dag, istället för duschkräm, visar sig H&M:s ekologiska variant fungera utmärkt. Den är betydligt rivigare än min julskrubb från the Body Shop. Lavendel påstås dessutom vara avslappnande och lugnande, vilket jag ser som en extra bonus eftersom jag är en kvällsduschare.

Handkrämen har blivit en storfavorit direkt. Den återfuktar riktigt bra, och känslan varar ett bra tag. Även den innehåller ekologisk äppeljuice och dessutom ekologisk mandelolja. Doften är en fullträff även här! Både handkrämen och skrubben känns prisvärda och bra, jag blir genast sugen på att testa något mer ur serien.

7 kommentarer:

  1. Jag är också ett fan av handkrämen! Fast jag föredrar den i doften hallon/melon.

    SvaraRadera
  2. SaintBella: Jag har faktiskt inte luktat på den (varorna var inte upppakcade när jag handlade). Så fort jag få chansen ska jag ta mig ett sniff!

    SvaraRadera
  3. Låter som finfina produkter! Jag gillar dock inte lavendel något vidare så skulle nog valt den andra doften. Jag testade läppbalsamet i butik, tog lite på fingret från testen och satte på läpparna och den var riktigt skön faktisk, men det blev inget köp.

    SvaraRadera
  4. Köpte handcremen och läppbalsamet i helgen. Trodde inte jag skulle gilla läppet så bra som jag gör och förpackningen är ju himla söt som grädde på moset. Handcremen har jag precis som SaintBella i hallon/melon och den gillar (och tål!) jag trots att jag inte är ett fan av just handcreme. Gillar att de inte är så starkt parfymerade. Lavendelvarianten undviker jag, en av de dofter jag bara inte klarar av. Priset och ecocert gör ju att båda produkterna är hur bra som helst! Kanske att man slår till på en bodylotion också...

    SvaraRadera
  5. Ninni: Jag är nyfiken på läppbalsamet också, men egentligen borde jag väl använda upp dem jag redan har...

    Fröken Frodig: Gör det om de passar dig! Är man känslig ska man passa på när man hittar något som funkar =)

    SvaraRadera
  6. Kul att höra att handkrämen var en hit! Måste snart köpa en ny och budget är ju alltid trevligt. Mint och lavendel råkar dessutom vara mina två favoritdofter. :-)

    SvaraRadera
  7. Nailtastic: Kul att höra om någon annan som diggar just dessa dofter =)

    SvaraRadera