lördag 6 februari 2010

Kvällsöga à la SminkJante


Detta är faktiskt inte kvällens öga, jag ska visserligen på litet galej, men jag är för lat för att sminka om mig (jag ser ut ungefär såhär). Om jag hade orkat hade jag sett ut såhär!


Ögat i detta inlägget är en sminkning jag gjorde häromdagen, inspirerad av SminkJantes fina lilagröna sminkning här. Jag fegar ofta med mascara och kajal under ögat, men här ville jag testa det, eftersom som jag alltid tycker att det är snyggt på andra (i synnerhet just nämnda SminkJante!). Det blev faktiskt inte så dumt på mig heller, tycker jag.


Jag använde Urban Decay Eye Shadow Primer Portion i Sin som bas och kajalerna 24/7 glide-on pencils från samma märke, Lust längs övre fransraden och Covet länge undre fransarna. På hela rörliga ögonlocket har jag sedan LipGloss Bitch från Brite Bird, under ögat och i globlinjen ligger Micromiss från samma märke. Skuggan Bikini line från Benefit agerar highlighter på brynben och i inre ögonvrån. High Impact Mascara och Airbrush Concealer kommer från Clinique.


Jag har också, för ovanlighetens skull, kommit ihåg att använda Blonde Inliner från IsaDora. Det är fånigt att jag ofta glömmer just den, för den gör verkligen skillnad!


11 kommentarer:

  1. Ja, det där var en favorit hos mig! Lila, du vet... Undrar lite om den där powderflage, är det ett puder eller är det en concealer eller vad? Burken ser spännande ut.

    SvaraRadera
  2. Snajsigt! Gillar verkligen lila till din ögonfärg. :)

    SvaraRadera
  3. Verkligen snyggt! Du borde våga dig på mer färg under ögat oftare! Eller, du är alltid fin, så klart, men jag är ju som du vet en anhängare av more-is-more. ;D

    SvaraRadera
  4. Ninni: Tack! Lila är fint =) Vad Powderflage egentligen är är svårt att svara på. Framför allt är den fantastisk! Den är ett mycket mycket fint och lätt ljusreflekterande puder. Man kan använda bara det, men det funkar också mycket bra över concealer. Den håller concealern på plats och är allmänt magisk. Spana här: http://skimmerskuggan.blogspot.com/2009/10/powderflage-tips-och-recension.html

    Tina: Tack! Jag gillar också att ögonen ser lite extra gröna ut.

    Sminkan: Tackar! Jag tror jag ska våga mig på lite mer oftare =)

    Des: Tack!

    SvaraRadera
  5. Jag kommer ihåg att vi haft "diskussion" om just färg under ögat tidigare. Du har gjort ett skitbra jobb och passar jättebra i det. Roligt att jag kunde inspirera:)

    SvaraRadera
  6. SminkJante: Tack, för både beröm och inspiration =) Jag ska nog våga experimentera vidare med färg under ögat!

    SvaraRadera
  7. Hmm, jag var övertygad om att jag kommenterade denna imorse, men jag hade tydligen fel.

    Otroligt snyggt och dramatiskt är det! Du är skitsnygg i det lite mer dramatiskt lila, så förbannat snyggt och klädsamt!

    SvaraRadera
  8. Emma P: Ibland tror jag också att kommenterar (eller svar) man skrivit bara försvinner!

    Tack snälla du! Det är så kul att få positiva kommentarer när man experimenterar lite!

    SvaraRadera
  9. Wow, vad läckert! Supersnygga och intensiva skuggor.

    SvaraRadera
  10. Kajsa Kavat: Tackar! Brite birds skuggor är verkligen sjukt bra!

    SvaraRadera