fredag 5 februari 2010

Fredagsmint - NOTD och EOTD



Trots att snötäcket ligger tjockt här i Skåne börjar vårkänslorna göra sig påminda hos mig. Igårkväll tog de sig uttryck i ny färg på naglarna: Essie Mint Candy Apple. Även om lacket tillhör en vinter- eller julkollektion, tycker jag att färgen skriker krispig vårvinter!



Detta blir ett långt inlägg med mycket bilder, men färgen är komplex och förtjänar att visas i många ljus! Överst ser ni lacket i blixt på kvällen, precis här ovanför med och utan blixt i fönsterljus, till vänster med blixt i under lampa, och här under i solljus (!). Färgen drar åt ljust turkost, och trots att jag från början kände mig kluven till mintlack, är jag nu sugen på ett till i en grönare nyans.



Jag har målat MCA i två lager, med 3-way glaze både under och över. Även om lacket är vackert är det banne mig det mest svårmålade lack jag äger! Vad tycker ni andra därute i sminkbloggosfären om formulan? Har ni några bra tips?


För att matcha mina tjusiga naglar vill jag ha en lite mintigt pastellig ögonsminkning också. När jag samlade ihop produkterna ovan trodde jag att jag hade hyfsade förutsättningar att lyckas, men jag är dessvärre lång ifrån nöjd med slutresultatet:


Mer mes än mint! Nästan gång tar jag nog en helt annan färg istället...


Jag tenderar att ibland gå till överdrift när det gäller matchning. Kanske skulle jag nöjt mig med att jag hittade ett klädesplagg som faktiskt passade till utan att vara helsvart?

6 kommentarer:

  1. Den t-skjortan har jag också! :) Snyggt matchat.

    SvaraRadera
  2. Kajsa Kavat: Tack! Vi har väldigt bra smak =)

    SvaraRadera
  3. Hehe, det kan jag hålla med om!

    SvaraRadera
  4. Vilken ball skjorta! Underbar!

    SvaraRadera
  5. Läckra naglar! Fint smink och tröja med!

    SvaraRadera