söndag 6 december 2009

Essie Mint Candy Apple


När jag skulle hugga in på Trans Designpaketet föll valet på mintgröna Essie Mint Candy Apple. Jag har varit väldigt nyfiken på det lacket, men väl färdigmanikyrerad känner jag mig lite kluven. Naglarna är ganska fina, men jag har sällan sett ett lack som är mer osmickrande för händerna. Fingrarna ser läskigt rosa ut.


Lacket är lite knalligare i färgen än vad som syns på bilderna. Jag brukar tycka att Essies krämlack är väldigt lättmålade, men detta lacket var klurigt. Det blev randigt och täckte inte riktigt bra trots tre lager.



Till manikyren använde jag även Apricot cuticle oil (också med i beställningen, men saknades i paketinlägget, av julklappstekniska skäl) och 3-way glaze som under- och överlack.


Lacket är nästan lika mycket mintblått som mintgrönt, men bara nästan!


Denna bild tog jag i våras, då jag tänkte skriva om hypade produkter appropå MAC:s Peppermint Patti. Nu, ett halvår senare har jag trillat dit själv. Jag kände redan i Patti-hypen ett visst habegär efter mingrönt lack, kanske mer efter att shoppa och äga än att faktiskt ha på naglarna. Jag är nog fortfarande mest förtjust i mintgrönt lack i teorin. Vi får se hur det går på jobbet i morgon! Vad tycker ni om mintgröna klor?

På bilden ser ni ett gott te i en helt fantastisk fin paket som jag köpte i China town på New York-resan i våras, och en av mina favorittekoppar. Det blir en väldigt matchig frukost imorgon! Jag är fortfarande på jakt efter de gula kopparna i samma serie. Hojta till om ni ni får nys om några sådana som är till salu!

7 kommentarer:

  1. Helt underbar färg men själv har jag svårt för gröna och blåa lack. Är nog lite för "traditionell" för sånt. ;)

    SvaraRadera
  2. Tina: Tack! Jag funderar på om jag också är lite för traditionell, egentligen =)

    SvaraRadera
  3. Det är lätt en färg jag kan tänka mig ha på naglarna, dock inte på tårna. Det röda du köpte blev jag också intresserad av, du får väl visa det på någon gång.

    SvaraRadera
  4. Jag har också haft cravings efter Mint Candy men har tagit mitt förnuft till fånga. Jag passar inte i pastellfärgade lack och jag vill inte bli besviken på Mint Candy. Jag får njuta av bilder hos andra istället.

    SvaraRadera
  5. Jag är ju då inte särskilt traditionell, men mintgrönt känns inte riktigt som jag. Pasteller är egentligen inte min grej, och precis som du säger så känns denna inte särskilt klädsam. Dock är det mkt möjligt att jag köper ett mintgrönt ändå, just för att ha, men då vill jag gärna ha en lite renare grön än denna...

    SvaraRadera
  6. Jag kan tycka att det är fint på andra, men jag skulle nog inte köpa det själv! :)

    SvaraRadera
  7. Peter: Jag skulle nog inte heller vilja ha det på tårna =) Rött comming up!

    SminkJante: Förnuft verkar vara bra när det gäller mintgrönt =)

    Emma P: Ibland måste man bara ha, klädsamt eller ej!

    Ofcourseiam: Det verkar rimligt =)

    SvaraRadera