tisdag 23 april 2013

Semesterholofredag


Återigen är det Sminkans fantastiska holoöverlack som gör holofredagen hos mig. Idag ser ni det över 756 Coral Reef från IsaDoras Aquatic Trend Colors Summer Spring 2013.

Eftersom jag är på semester tar länklistan också semester, men berätta gärna att ni är med i kommentarerna ändå, så hittar vi varandra lättare för att njuta av alla regnbågar!

Dagens koraller

Dagens semesternaglar: IsaDoras 193 Pure Coral, storfavorit från förra sommaren som passar till hela sommargarderoben. 

Hoppas ni har det bra där hemma! Vi har det prima här, men lite skralt med uppkoppling.

lördag 20 april 2013

Så många lack, så lite plats

Tusen tack för alla kommentarer igår! Kul att holofredagen hålls levande. Nu är vi påväg ut i vida världen. Jag firar med att skaffa Instagram (efter enormt tjat från lillasyster). Häng med där om ni vill! Jag heter föga överraskande skimmerskuggan. Där blir det smink och naglar, men också ganska mycket mat, resa och ohämmat skryt med gulliga bebisbilder och hunddito.

fredag 19 april 2013

Holofredag i himmelsblått + semester

Till veckans holofredag visar jag himmelsblått med 557 Scuba Blue från IsaDoras Aquatic Trend Colors Summer Spring 2013 och Sminkans eminenta holoöverlack


Hur firar ni idag? Eftersom jag drar på semester till Grekland alldeles snart vågar jag inte utlova länklista. Berätta gärna i kommentarerna ändå, så att ni hittar varandra!
 
Jag vågar egentligen inte lova så mycket överhuvudtaget. Kanske blir det holofredag kommande veckor, kanske inte. Kanske dyker det upp en och recension eller semestermejk, kanske inte. I vilket fall som helst hoppas jag att ni firar som vanligt, så att jag får mycket fint att läsa ikapp när jag kommer hem!



CC-kräm från Max Factor

Efter raden av BB-krämer kommer nu CC-krämerna där CC står för Colour Correcting. Först ut att presenteras här Max Factors variant. Max Factor Colour Correcting Cream Instant Complexion Enhancer SPF 10 finns i tre nyanser och lovar jämnare hudton med mediumtäckning. Krämen ska vara lättapplicerad, bibehålla hudens fuktbalans och ge en perfekt finish med lätt känsla. I pressinfon kan man också läsa att krämen innehåller vårdande och lugnande havtorn och allantoin (vad det sistnämnda är känner jag inte till, någon som vet?). Jag är hur som helst grymt nyfiken på både denna produkten och fenomenet CC-krämer. Fler presenteras här inom kort, och förhoppningsvis blir det också några recensioner framöver.

torsdag 18 april 2013

LOTD: Mightiest Maraschino!

Idag bildspammar jag er lite med dagens läppar. Vi har varit utan nät i ett helt dygn. Jobbigt för blogg- och Girls-abstinens, men ganska bra för den gigantiska Greklands-packningen.

Den fina färgen är Chubby Stick Intense Moisturizing Lip Colour Balm från Clinique i Mightiest Maraschino. Här ser man nästan hur mjuk och krämig den är! En riktigt härlig röd färg. Perfekt till alla sommarens marininspirerade outfits, tycker jag.

Jag ser alltid lite sur ut på mina läppbilder, tycker jag. Det är kameran som vägrar fokusera annat än ur lätt grodperspektiv...

Mightiest Maraschino här. Heftiest Hibiscus kan ni se på här.

onsdag 17 april 2013

Havsgrönt med Poseidon?


Till veckans gröna onsdag hos Vacker & Underbar har jag lackat med 760 Poseidon från IsaDoras Aquatic Trend Colors Summer Spring 2013. Namnet är något missvisande. Det rör sig inte alls om ett havsgrönt lack, men väl ett härligt knalligt krämlack. Färgerna är något varmare och starkare än vad som syns på bilderna på min skärm.

tisdag 16 april 2013

Starry Plum med vänner

Jag hinner inte surfa så mycket, men sminka mig gör jag faktiskt! Här är ett lila öga från i fredags. Brite Bird-skuggorna är så fina, jag hoppas att de gör come back så småningom.

Urval av det jag använde: rouget CORALista från Benefit, ögonskuggan LipGloss Bitch från Brite Bird, ögonskuggan Sugar Rush från Kicks Private Label och den lila delen från dubbelkajalen Starry Plum / Cocoa shimmer från Clinique.

Till testning: Lily Lolo Prime Focus Eyelid Primer

Lily Lolos primernyhet Prime Focus Eyelid Primer som jag berättat om tidigare har landat hos mig. Testning inleddes imorse, så det är för tidigt att säga vad jag tycker. Vad har ni för erfarenheter av mineralprimer på ögonlocken? Jag är nyfiken!

måndag 15 april 2013

Grönt!

Här har vi helgens festöga! Amning och festkläder är inte helt lätt, men med en kul ögonsminkning tycker jag att samma stackars marinblå klänning kan klara sig om och om igen. Den gröna färgen är hämtad ur Les Yeux Doux Palette i C50 Vert Tendresse och Feeling Fresh från MAC.

Utöver ögonskuggorna: concealertrion Cover & Correct (recension här) ögonskuggan Sugar Rush från Kicks Private Label, Inliner Kajal från IsaDora, Hypnôse Star Mascara från Lancôme och bryngel från samma märke, UDPP, IsaDoras B.B. Cream All-in-One Make-up SPF 12, bästa lystergelen från Lumene, nya fina Chubby Stick Intense Moisturizing Lip Colour Balm från Clinique i Heftiest Hibiscus, Touche Èclat från YSL och brynpennan Instant Lift for Brows från Clinique.

 Här ser ni själva färgerna. Kajelen Covet hade vist smitit från bilden.

Festnaglar med Lancôme Rouge in Love


Till helgens 60-årsfirande lackade jag med vårfestliga Vernis in Love 112B Rouge in Lovefrån Lancôme. Lackegenskaperna är outstanding! Bra täckning (här ser ni två lager, men är man noggrann räcker ett), bred pensel, hög glans och bra hållbarhet.

Kalassminkningen + lite nyheter dyker upp efterhand. Jag har inte tillnärmelsevis så mycket tid för bloggen som jag skulle vilja just nu...

fredag 12 april 2013

Holofredag i kaffe

Även idag låg holofredagen mycket risigt till, men av trevliga anledningar, nämligen 60-årskalas imorgon och att jag fått en ny finfin dator i födelesdagspresent. Att synka nya datorn med gamla tog hela natten. Phu!
 
Manikyren består av Sminkans egenblandade holoöverlack över Macchiato från IsaDoras vårkollektion Bella Vita. Kaffelack känns helt rätt i denna sömnlösa period av livet!
 
Hur firar ni holofredag idag? Jag har ska försöka uppdatera länklistan så snart jag kan, med lite reservation för 60-årsfirande i helgen. Glad holofredag på er och trevlig helg!
Tezzilisious
Nail Lacquer Love
Sleepy Elin 
Little Miss Nailpolish
Awsome Chemistry
Laqlust
Nailmanic
Jennysjox
Älvorna och Alvernas land
Fialand
LeLack
Sminkan (+bonus)  
My NailPolish Online 

torsdag 11 april 2013

Kopparvår

Jag är inne i en orange period just nu. Koppar är ju inte riktigt orange, men paletten Pop’n Copper från Lancôme är faktiskt från en vårkollektion även om man lätt associerar till höst när man ser den. 

Jag har använt: paletten Pop’n Copper från Lancôme, concealertrion Cover & Correct från Kicks Private Label (recension här), rouget Clementine (färgprov här) från Lily Lolo,  Hypnôse Star Mascara från Lancôme,  Eyebrow Styler Color & Shape från IsaDora, Pore Minimizer Instant Perfector och brynpennan Instant Lift for Brows från Clinique och Metallic Eye Definer Pencil i Copper Brown från The Body Shops julkollektion Christmas Rocks

Recension: Lancôme Hypnôse Star Mascara


Vid allra först användningen av Hypnôse Star Mascara från Lancôme (320 kr) kom vi inte helt överens. Den speciella skruvade duoborsten var lite knepig. Redan efter andra valsen gick det dock bättre, och nu har vi ett fint harmoniskt förhållande. Just borsten ger en väldigt fin böj, bra volym och inga klumpar, precis som utlovat. Både svärta och hållbarhet är också bra. Det går att hitta lika bra maskaror för en mindre peng, men lyxen hos Lancôme är samtidigt svårslagen tycker jag. 
Betyg: 4 av 5

onsdag 10 april 2013

Grön onsdag med Atlantis


Idag firar jag grön onsdag hos Vacker & Underbar (och min egen födelsedag!) med nyheten 759 Atlantis från IsaDoras Aquatic Trend Colors Summer Spring 2013. Jag gillar verkligen den gröna färgen (som är mer grön och mindre turkos än på mina bilder). Dessutom tror jag inte att jag har något liknande i samlingen. Kul! Formulan är bra, men det krävs två lager. Det rör sig om en kräm-jelly-hybrid, så kallad crelly. Det gillar jag!