torsdag 31 maj 2012

739 Surfers Paradise

När man är iväg på konferens är det kul att hitta opublicerade nagelbilder i telefonen mellan föreläsningarna. Här ser ni snygga 739 Surfers Paradise från IsaDoras fina gäng sommarlack. Jag gillar verkligen färgen och mobilen återger den faktiskt bättre än kameran. Nu blir det room service för mig. Är på tok för trött för konferensmiddag.

onsdag 30 maj 2012

Pixie Sparkle i dagens

Idag har jag varit turkos. Det var ett tag sedan sist, så det kändes bra. Dessutom har jag gjort något riktigt spännande idag, som jag ska berätta mer om en annan dag. Nu till dagens gunkhög:

Tinted Beauty Balm Multi-Benefit Skin Care Makeup från Too Facedbronzerduon Arctic Sun Bronzer i Golden Sun (färgprov) från Lumene, rouget Preacious Posy från Clinique, Bikini Line från Benefit, Pixie Sparkle från Lily Lolo, concealer från Apoliva, UDPP, IsaDora Precision Mascara (recension här) och Smudge Stick Waterproof Eye Liner i färgen Peackock från Stila (färgprover här!).

Nu drar jag på konferens några dagar, så jag kan inte garantera att vi ses, men håll ögonen öppna!

Soligt smink från Apoliva


Apoliva lanserar inte bara spännande sololjor till sommarhalvåret, utan också solinspirerad make up. Färgerna passar solbrun hud och förpackningarna ser söta ut, samtidigt som alla produkterna är helt utan parfym och konserveringsmedel. Det jag testat hittills från Apolivas make up-linje har verkligen hållit måttet (Concealern är en riktig favorit!), så jag hyser gott hopp även om detta gänget.

I kollektionen ingår: 
  • Apoliva Bronzepuder (139 kr) - Pressat bronspuder i tre skimmrande färger: ljus, mörk och ljus/mörk duo (Yay, jag älskar tvåfärgade bronspuder!).
  • Apoliva Ögonskugga duo (109 kr) - Finns i två skimmrande kombinationer: sand/brun, och guld/koppar.
  • Apoliva Läppglans (89 kr) - Mjukgörande läppglans i tub i tre läckra sommarfärger: korall, sommarröd och plommon. Innehåller solrosolja och Vitamin E. (Varför inte med solskydd, undrar jag...)

Nästan slut: Clinique Turnaround Overnight Radiance Moisturizer


Min Turnaround Overnight Radiance Moisturizer från Clinique är nästan slut! Jag gillade den redan när jag testade och recenserade, men nu inser jag att det är oumbärlig. Synd att den är lite dyr... Och synd att jag inte passade på att shoppa ny senaste det var Cliniqueerbjudande. Om ni får nys om något bra erbjudande nu får ni gärna hojta till, för jag känner starkt behov av att lägga vantarna på en ny burk inom kort. Jag tycker helt enkelt att det är världens bästa nattkräm. Vilken nattkräm är er favorit?

tisdag 29 maj 2012

Mer khaki

Även idag fotograferade jag på tok för sent. Attans! Khaki idag också, men med en annan palett. Idag sotade jag dessutom till det lite med kajal även under ögat.

Dagens gunk: Tinted Beauty Balm Multi-Benefit Skin Care Makeup från Too Faced, IsaDoras Eye Shadow Trio - 82 Khaki Green. Honey Bronze Bronzing Powder från The Body Shop Honey Bronze (färgprover), rouget Baked to Last i Coral också från The Body Shop, Dark Under Eye Concealer (recensioner här!) från Lumene, Clinique Chubby Stick i Mega Melon, UDPP, Instant Lift for Brows från Clinique, IsaDora Precision Mascara (recension här) och kajalen Wooden Metal från Make up Store.

Clinique sommaren 2012

Till sommaren 2012 lanserar Clinique några gamla godingar tillsammans med någon nyhet. Moisture Surge Face Spray Thirsty Skin Relief (275 kr) har, mig veterligen, funnits även tidigare, men säljs nu under en begränsad period. Det rör sig om en uppfriskande och återfuktande ansiktsspray med aloe vera som lugnar huden och återställer hudens fuktbalans. Jag har gjort gång på en och annan sådan flaska i mina dar, och kan intyga att den är strålande!
 

Superbalm Lip Treatment (150 kr) är ett krämigt läppblasam som återuppbygger fuktbalansen i läpparna. Jag tycker att de färgade varianterna (har ett helt gäng!) är roligare än den ofärgade. Att lansera en läpprodukt utan SPF i en solskyddskollektion tycker jag dock är lite ovanlig. Hur som helst, en superbra och dryg produkt att ha med sig i handväskan eller vid sängkanten. Finns redan i butik.

Stay-Matte Oil-Free Makeup (295 kr) är en ny foundation anpassad för fet hy. Den ska ge bra täckning utan att kännas tung, göra huden blank eller glida av i sommarvärmen. Stay-Matte Oil-Free Makeup står emot både olja, svett, värme och luftfuktighet. Kommer till butikerna i maj och finns i sex nyanser. Även i foundationen saknar jag SPF på sommaren. Jag är fortfarande mer nyfiken på BB-krämen Age Defense BB Cream SPF 30, den verkar vara ett bättre sommaralternativ för mig.

Nyhet: Too Faced hos Kicks.se

Från och med igår finna Too Faced tillgängligt för oss alla hos Kicks.se. Yay! Än så länge finns inte hela sortimentet uppe, men det kommer säkert så småningom. Jag hoppas främst på fler av sommarnyheterna just nu. Medan vi väntar på dem vill jag tipsa om fyra fina favoriter.
Vilka är era favoriter från Too Faced?

måndag 28 maj 2012

Dagens med Khaki Bronze och Wooden Metal

Oj, hörrni, här blev det lite överexponerat och småsuddigt, men vad mer kan man begära en måndag? Jag hade dessutom glömt min oumbärliga Urban Decay Eyeshadow Primer Potion hemma, så lite crease-kris blev det också framåt eftermiddagen. Khakigrön sminkning var det hur som.

Jag använde Bikini Line från BenefitGlam Bronze Trio från L'Oréal, de två vänstra skuggorna ur paletten Khaki Bronze från IsaDoras bronsiga sommarkollektion 2011 Jungle Fever, Dark Under Eye Concealer (recensioner här!) från Lumene Lip Nectar Honey Bunch från The Body Shop, IsaDora Precision Mascara (recension här) och kajalen Wooden Metal från Make up Store.

Basen bestod av Tinted Beauty Balm Multi-Benefit Skin Care Makeup från Too Faced, men den hade tydligen smitit från fotograferingen.

Bronze Green + hänt i veckan


Även om jag har mycket spännande otestat i lacklådan behövs det utrymme för gamla favoriter då och då. Mavalas 155 Bronze Green släpptes på hösten (har jag för mig), men jag tycker att det passar året om. Idag har jag matchat med khakikläning och khakiögon. Matchigt värre!

Utöver naglar blir det ett nytt inslag när jag ändå sitter vid datorn. Här har vi en tillbakablick på gångna veckan:
Vad kommande vecka bjuder på återstår att se. Det hade varit kul med lite recensioner, men det finns risk för att det blir mest jobb och arkivnaglar...

Formula 10.0.6 In the T zone

FORMULA 10.0.6 är ett relativt nytt märke för mig eftersom det främst riktar sig till problemhy. Jag har i och för sig lite problem ibland, men är samtidigt torr och känslig. Nu har jag exempelvis en riktigt blank t-zon i värmen, så när erbjudandet om att testa en mask mot sådan problem dök upp tackade jag ja.

In the T zone är en som med hjälp av zink och havre balanserar huden i t-zonen och gör den mindre fet och oljig. Den ska också hjälper till att motverka pormaskar och finnar. (Här har jag stora förhoppningar!) Masken också örten Marshmallow som hjälper till att läka inflamationer och lugna huden.

In the T zone ska verka i femton minuter. Masken går att köpa på Åhléns och Kicks och kostar 99 kr. Varje förpackning innehåller tre stycken engångsmasker.

söndag 27 maj 2012

Opposites Attract


Först ut att testas av IsaDoras Magnetic Nails är gröna skönheten 854 Opposites Attract. Färgen är härligt grönmetallsik och magneteffekten är bra, lite bättre än Depends. Här har jag testat två olika mönster, Diagonal och originalmönstret Wave. Även om jag är osäker på hur kul jag tycker att magnettrenden egentligen är kände jag mig fin under dagen!


Uppdatering: Glömde ju en viktig sak. Halva vitsen med att visa magnet just igår var att försöka haka på NailArt Sunday hos Le Lack!

Lagom tid för Garden Party?

Jag hittade denna bild i dator och upptäckte att jag nog inte skrivit så mycket om Diors vårkollektion 2012, Garden Party som jag trodde. Det kan tyckas lite sent att göra det nu, men trädgårdsfester känns ju aktuellt i högsta grad även såhär års. Lacken har jag redan filosoferat den del över. Jag måste erkänna att jag fortfarande är sugen på gröna Waterlily. Hittar jag det i en reakorg blir det mitt!

Paletterna heter Garden Roses och Garden Pastels. Trots det höga priset (595 kr) hade jag nästan bestämt mig för att slå till på Garden Pastels (överst här), men ångrade mig efter att ha blivit sminkad med den hos Kicks. Den var alldeles för mesig i pigmenteringen!

Min vårlyx våren 2012 blev istället Les Yeux Doux Palette i C50 Vert Tendresse från Lancômes vårkollektioner Les Roserai des Delices. Vårkollektionerna hos de båda märken är faktiskt lite lika, tycker jag, både färgmässigt och promobildsmässigt. 

Rouget Dior Skin Rosy Glow 001 ser också frestande ut och var fint på, men 460 pix är för saftigt för ett rouge tycker jag, vad tycker ni? 

Utöver kvintetterna i kollaget ovan finns två tjusiga trioskuggor (också med mesig pigmetnering) och dessa två ljuvliga ögon- och läppaletter Dior Garden Clutch i färgställningarna Granville Garden och Milly Garden. De går dessvärre loss på över 700 kronor, men här gäller samma som för lacken; hittar jag dem förmånligt någonstans slår jag kanske till. De är ju riktiga samlarobjekt! Det svåra blir bara att välja färg...

Vad tycker ni om Garden Party? (Om ni tycker att det är lönt att tycka till när sommarkollektion redan är på plats i diskarna...)

lördag 26 maj 2012

Juicy Crush!


Idag är jag faktiskt ännu olackad p g a trädgårdsarbete, städning och andra skojigheter. Tur att tjusiga Juicy Crush fanns i arkivet! Juicy Crush kommer från  KICKS Nailpolish läskande vårkollektion och är både somrigt och lättmålat. Tummen upp!

Lördagstips

Hrm, först tipset är egentligen inget shoppingtips, utan ett tävlingsdito. Hos Clinique Facebook kan man just nu tävla om en av mina läppfavoritr, Chubby Stick. Gör det, vetja!

På shoppingfronten finns också mycket att hämta! Hos Kicks får man bland annat två små Diorlack om man handlar Dior för 650 kr, det finns småförpackningar av Clean-dofter på erbjudande och Kicks egna tjusiga nagellack och läppglans.

Flera av tipsen från förra veckan är fortfarande aktuella. Åhléns kör fortfarande 20% på OPI-lack och Apotek Hjärtat och vanliga Apoteket har fina erbjudande på solprodukter. Missa inte heller Idun Minerals erbjudande med en Bronzer Brush på köpet när man köper Midsommar Bronzer
 

fredag 25 maj 2012

Grönt!

Idag har jag varit knalligt grön om ögon och öron. Det passade bra till mina diskreta naglar!

Krämrouget Full Bloom Cheek & Lip Colour Crème i färgen Prim & Poppy (färgprov här) från Too Faced, Lumenes Touch of Radiance Crystal Bronzer and Highlighter (färgprov), IsaDora Eye Focus Single Eye Shadow i 33 Champagne , Feeling Fresh från MAC (färgprov här), UDPP, Dark Under Eye Concealer (recensioner här!) från Lumene Tinted Beauty Balm Multi-Benefit Skin Care Makeup från Too Faced, Pore Minimizer Instant Perfector från Clinique, IsaDora Perfect Moisture Lipstick i 163 Coral Glow, IsaDora Precision Mascara (recension här), Instant Lift for Brows från Clinique och Perfect Eyes Waterproof Eye Liner i Perfect Brown från Too Faced.

Holofredag med Sand Grey

Kan man vara diskret i holo? Ja, men en lite mesigare i färg går det bra! Till dagens holofredag passade jag testa 2026 Sand Grey från Depends nya hologäng. Sand Grey  är ganska mesigt på egen hand, men har fina (scattered) regnbågar i solen. Regnbågarna blir faktiskt finare än vad man kan se på mina bilder här. Jag föredrar egentligen med färgglatt holo, men som en diskretare variant känns det perfekt!

Här är det också holofredag:
Vildanaglar
ElMika
Lacky Corner
Mrs Data
Clawsincolor
Vacker & Underbar
Cactus
My Nail Polish Online
MakeupMyLack 
ArtNail
Colourize Me 
Sminkan
LeLack
BeautybyJenny
Not fudging spotless

torsdag 24 maj 2012

Blå kant på tillvaron

Man kan sätta guldkant på tillvaron med en liten blå kant på vanliga korallsminkningen. Då ser det ut såhär.

Till dagens: Tinted Beauty Balm Multi-Benefit Skin Care Makeup från Too Faced, bronzerduon Arctic Sun Bronzer i Golden Sun (färgprov),  rouget Cherry Blossom från Lily Lolo, singelskuggan Flamingo från Smashbox, Moisturizing Lipgloss i 163 Coral Glow från IsaDora, Dark Under Eye Concealer (recensioner här!) från Lumene, UDPPPrecision Mascara (recension här) i svart och toppad med nya 15 Flashy BluePerfect Eyes Waterproof Eye Liner i Perfect Brown från Too Faced och IsaDoras Twist-Up Metallic Eye Pen och både 49 Blue Hawaii färgprov här).

Sololjor från Apoliva

Lagom till sommaren har apoteksmärket Apoliva hottat upp sortimentet med moderna versioner av sololja. Spännande, tycker jag! Oljorna är lätt parfymerade, vårdande, mycket vattenresistenta och lätta att smörja in. De har dessutom mycket högre solskyddsfaktor än vad liknande produkter gjorde förr i tiden (6, 15 och 30).

Soolskyddsoljorna doftar kokos och innehåller vårdande vitamin E. De ska ge en "silkeslen känsla" och vara läattapplicerade tack vara att de kommer i sprayflaskor. Jag är väldigt nyfiken på dem, särskilt den med SPF 30 till överkroppen och kanske den med SPF 6 till benen. Jag solskyddar sällan benen (gör ni? Jag är nyfiken!), men lite lite solskyddi kombination med vårdande oljor kan ju inte vara fel!
Apoliva Sololja SPF 30 (150 ml/ 165 kr)
Apoliva Sololja SPF 15 (150 ml/ 145 kr)
Apoliva Sololja SPF 6 (150 ml/ 125 kr)
I gänget finns också en vårdande efter-sollotion, Apoliva Aftersun Shimmering (150 ml / 99 kr). Den ger svalka och hjälper till att bevara hudens elasticitet. Ur innehållet nämns vårdande bisabolol, vitamin E och mjukgörande sheaolja. Även lotionen doftar kokos. Jag planerar boka in ett apoteksbesök för närmare inspektion och sniffning framöver!

onsdag 23 maj 2012

Mera Papagayo

Här har jag matchat ihop lila och guld ur Eye Shadow Trio 89 Treasure Island från IsaDoras sommarkollektion Papagayo.

Dagens gunk i urval: Eye Shadow Trio 89 Treasure Island (färgprov här), IsaDora Jelly Kiss i 61 Peach Pearl och 24/7 glide-on eye pencil i Lust från Urban Decay.

Vad har ni för er när helgen äntligen närmar sig? Jag ska dessvärre på begravning imorgon (inte fullt så sorgligt som det låter, mormor var mkt gammal och har det helt säkert bättre nu än som svårt dement på ett hem, men det är ju ändå inte så kul), men sen blir det nya tag med holofredag och helg.

The Body Shop Beautifying Oil hos mig!

Det var inte bara IsaDora Magnetic-lacken som landade hos mig igår, det gjorde även The Body Shops nya  Beautifying Oil. I brevlådan fanns dofterna Shea och Moringa. Efter en snabb provsniff kan jag berätta att de luktar gott men milt. Själva oljorna gör verkligen huden mjuk (hejdå fnasiga underben!) utan att kladda. Plus i kanten också för rimlig förpackningsstorlek (100 ml), bra kork, snygg design och inte minst materialet. Plast är så mycket bättre än glas, tycker jag. Kort och gott: The Body Shop Beautifying Oil verkar lovande!

IsaDora Magnetic Nails

Även IsaDora lanserar i dagarna (79 kr / 6 ml) ett gäng magnetiska överlack. IsaDora Magnetic Nails kommer i 10 nyanser med fyra olika magnetmönster. Kul med olika mönster tycker jag! Jag har fått hem ett gäng för påseende, men knappt hunnit kolla på dem än. Dessutom välte jag ut tekoppen över pressinfon imorse. Så kan det gå, närmre inspektion får bli i helgen! Färgerna ser fina ut:

Här ser ni alla färgerna: 850 Chrome On, 851Gun Metal, 851 Metal Mystery, 853 Earth Magnet, 854 Opposites Attract,855 Northern Light, 856 Steel My Heart, 857 Electric Light, 858 Magnetic Mania och 859 Iron lady (Himla bra med färdigswatchad pressinfo!). Det fyra olika mönsterna heter: Star, Diagonal, Horizontal, Wave och kostar 39 kr om man köper dem löst. Wave följer med lacken från början. Jag har fått även en lös Diagonal för testning.

Här ser ni gänget som landat hos mig! Lacken lanseras vecka 24 runt om i landet, men redan vecka 21 (nu!)
hos Kicks. Vad säger ni om färgurvalet, är ni sugna? Jag är särskilt sugen på det gröna!

tisdag 22 maj 2012

Korall och guld

Idag såg jag nästan likadan ut på ögonen som vid bröllopet i lördags. Då var sminkningen lite mer noggrann, lite guldigare och lite mer "mer".  Här är det mer fem-över-sexvarianten...

Tinted Beauty Balm Multi-Benefit Skin Care Makeup från Too Faced, bronzerduon Arctic Sun Bronzer i Golden Sun (färgprov) från Lumene, rouget Cherry Blossom från Lily Lolo, singeskuggan Flamingo från Smashbox, L'Oréals Colour Infailable i 027 Goldmine, Bikini Line från Benefit, läppstiftet IsaDora Jelly Kiss Shine i Clear Coral (färgprov!), UDPPPrecision Mascara (recension här) i svart och toppad med nya 15 Flashy Blue, Instant Lift for Brows från Clinique, Perfect Eyes Waterproof Eye Liner i Perfect Brown från Too Faced och Dark Under Eye Concealer (recensioner här!) från Lumene.

Depend Magnetic Nailpolish 6006


Här ser ni Depends Magnetic Nailpolish i nyansen 6006. Jag har lite svårt att bestämma mig för vad jag egetnligen tycker. När L'Oréal släppte Star Magnetic kändes det ju himla kul, men är det egentligen inte lika spännande nu. Dessutom känner jag ofta för nagelkonst rent generellt att det kan se fint ut på andra bloggar och att det kan vara kul att pyssla med som pyssel, men egentligen tycker jag inte att det är särskilt snyggt i verkliga livet. Å andra sidan är just detta en snygg färg... Jag gillade faktiskt resultatet mer än jag trodde, så jag tror nog att det kan bli mer magnetande av framöver här hos mig. Mest för att det är kul. Vad tycker ni om magnetlack?

Nyhet: The Body Shop Beautifying Oil

Utöver att lansera nytt fräscht butikskoncept och ny ambassadör (Lily Cole!), lanserar The Body Shop i dagarna multiprodukten Beautifying Oil. Beautifying Oil (100 ml / 155 kr) är en lättabsorberad vårdande olja som kan användas till såväl ansikte som kropp och hår. Med tanke på hur mycket jag gillade Honey Bronze Shimmering Dry Oil från förra sommaren har jag höga förväntningar på Beautifying Oil.

Innehållet i Beautifying Oil (99.6 % naturliga ingredienser) består av tre lätta nötoljor. Kukuinötoljan kommer från Hawaii och är fylld av omega 3, 6 och 9, både den och sötmandeloljan innehåller koncentrerad vitamin E. Den tredje oljan är en Community Fair Trade-producerad marulaolja som vårdar och fuktighetsbevarar.

Beautifying Oils finns i åtta dofter: Coconut, Shea, Chocomania, Olive, Moringa, Mango, Satsuma och Sweet Lemon. Jag är mest sugen på Coconut, Chocomania och Sweet Lemon. Vilken skulle ni vilja lägga vantarna på?

måndag 21 maj 2012

Petals to the Metal och Flipside

Idag har jag varit lite diskret turkos och brun på ögonen. Petals to the Metal skimrar verkligen vackert, men är svår att fånga på bild. Här finns färgprov!

Exotic Color Intense Eye Shadow i Petals to the Metal från Too Faced, palett med Full Bloom Ultra Flush Powder Blush i nyansen Who's your Poppy och bronzerdelen av Sun Bunny  från julasken Beautiful Dreamer (också Too Faced, färgprov här), Superbalanced Powder Makeup spf 15 Mineral Rich Formula från Clinique, Bikini Line från Benefit, läppstiftet IsaDora Jelly Kiss Shine i Clear Coral (färgprov!), UDPP, Dark Under Eye Concealer (recensioner här!) från Lumene, IsaDora Precision Mascara (recension här), Instant Lift for Brows från Clinique och 24/7 glide-on eye pencil i Flipside från Urban Decay.

Lemon Tree


Idag visar jag en dagens naglar från förra veckan. Det är knalligt smutsgula Lemon Tree från H&M som syns. Jag har två lager, men borde nog haft tre. I övrigt var lacket bra, utöver att de nya breda H&M-korkarna är ett elände. Jag hade också hoppats att färgen skulle vara lite mer rent klargul, så jag kanske får anledning att skaffa ytterligare något gult lack framöver.