fredag 30 september 2011

Dagens med Blueberry Long-Wear Crystal Eyeshadow Ice Crystal och In the Meadow




Idag gjorde jag en tvåskuggssminkning med Lumenes nya krämskuggor Blueberry Long-Wear Crystal Eyeshadow i Ice Crystal och In the Meadow. Jag har faktiskt använt den ett par gånger på sistone, därav lite blandade bilder. Hur skuggorna sitter har varit lite blandat, men med UDPP under går det oftast bra!


Holo-fredag med Sheer Amethyst


Denna veckan är det IsaDoras 121 Sheer Amethyst som för stå för det holografiska i holo-fredag! Här ser ni ett lager holografiskt över gårdagens manikyr, Metal Mauve. Regnbågarna hade nog blivit lite bättre med fler lager, men ibland (eller snarare alltid, vem försöker jag lura?) är det bråttom.


Tänk ändå om IsaDora kunde göra fler holo-lack... Bilderna är klickbara!


Firar ni också holo-fredagen? Hojta till i kommentarerna!

Spana in mer härlig holo hos:

Too Faced, Blax och Nail Rock från Nelly


När bästa Makeuponista tipsade om en smart presentkortsdeal på Nelly för ett tag sedan var jag inte sen att haka på. Jag visst direkt vad jag skulle slå till på! Fina, mjuka och praktiska Retractable Kabuki Brush i äkta Teddy Bear Hair från Too Faced. Den har jag suktat efter sedan innan jag började blogga. Äntligen är den min!


Det blev lite annat spännande också. De berömda BLAX-snoddarna har jag aldrig testat tidigare, ej heller Nail Rock, mer om dem senare! Kajalen kommer från MaxFactor och är tänkt som ett budgetalternativ till denna godbit från NARS. Färgprover, dagens naglar och dagens svans(?) kommer inom kort.

torsdag 29 september 2011

Snatch och Kush




Idag blev deg knallgrönt här med skuggorna Snatch (nr 2 nederst) och Kush (längst upp till höger) ur Book of Shadows vol III från Urban Decay.


Också i dagens: mineralrouget Peach Quartz från Maybelline, 24/7 glide-on eye pencil i Gunmetal från Urban Decay, bronzern Midsommar från Idun Minerals (recension här!),och Georiga från Benefit.

Imorgon är det dags för ny holo-fredag, haka gärna på om ni vill!

Dagens naglar: IsaDora 722 Metal Mauve




IsaDoras 722 Metal Mauve från höstens lackgäng är så himla snyggt! Tydligt lila och metalliskt, men ändå lite spännande dovt och lättmatchat. En fullträff.

Psst! Missa inte tävlingen som rullar till midnatt imorgon!

Lumene Blueberry Long-Wear Solo och Duo Eyeshadow



Vi har redan tjuvkikat lite på höstens skuggnyheter från Lumene. Ni har också hunnit se några av dessa skuggor i dagens öga, men nu är det ändå dags för en närmare titt på nya Blueberry Long-Wear Solo och Duo Eyeshadow.

Nya formulan ska enligt pressmaterialet vara både hållbar ochlåttapplicerad kombinerat intensiv färg. Ögonskuggan finns i både matta, satinglittrande och pärlemorskimrande färger som hämtat sin inspiration från den nordiska naturen och kan appliceras torr eller våt i så många lager man vill. Ingredienser som fröolja från nordiskt blåbär ska dessutom vårda huden på ögonlocket.

Blueberry Long-Wear Duo Eyeshadow (3 g för 115 kr) finns i färgerna (samma ordning som bilden ovan):
Silence in the Fell
Misty Landscape
Wild Forest
Northern Lights
Golden Pond
Sand in the Stream


Här ser ni tjusiga Golden Pond och Misty Landscape. Den senare kan ni se på här. Fantastiskt fina färger!


Blueberry Long-Wear Solo Eyeshadow (3 g för 95 kr) finns också i sex varianter:
The Darkness of Lapland
Lying in the Islet
Arctic Light
Snow Diamonds
Midsummer Magic
Winter Sky
Här ser ni Midsummer Magic, en matt turkos som ni kan beskåda i dagens här. Detta blir ett långt inlägg, men jag har minsann lite färgprover att bjuda på också!





Skuggorna innehåller varken doftämnen (varför en skugga nu skulle göra det...) eller parabener och finns redan ut i butik. Jag är väldigt förtjust i de jag har fått hem för testning, och ska genast ut och spana på fler. Är ni sugna på någon av dem?

Mer om krämskuggan Blueberry Long-Wear Crystal Eyeshadow från samma kollektion kan ni läsa här.

onsdag 28 september 2011

Dagens öga ur Urban Decay 15-Year Anniversary Palette



Imorse plockade jag fram min fina 15-Year Anniversary Palette från Urban Decay. Jag blir glad varje gång jag tar fram den! Här har jag använt skuggorna Vanilla, Flow och Chase som syns längst ner till vänster:


Utöver paletten kring ögonen: Lancôme Effacernes Concealer, 24/7 glide-on eye pencil i Bourbon från Urban Decay, Clinique Instant Lift for Brows, IsaDora-maskaran Big Bold Mascara Super Volumizing och UDPP.


På kinderna: Georiga från Benefit, Full Bloom Ultra Flush Powder Blush i nyansen Who's your Poppy från Too Faced och Snow Bunny ur Too Faced The Bronzed & The Beautiful - French Riviera Edition (färgprover här).

Tävling! Vinn bästa fotvårdssalvan från Foot by CCS


Nu är det tävlingsdags! Vinsten består i en av mina absoluta fotfavoriter, Fotvårdssalva från Foot by CCS (spana in min recension här!). Tävlingen är öppen för alla, med eller utan blogg. Det enda du behöver göra är att berätta i kommentarerna hur du brukar pyssla om dina fötter. Är det ofta? För sällan? I badrummet? Framför TV:n? På altanen?

Tävlingen är öppen fram till midnatt fredagen 30/9. Vinnande kommentar utses med slumgenerator. Man behöver som sagt inte tipsa i blogg, via Twitter eller Facebook, men jag blir glad om ni vill göra det!

Tack till CCS för sponsring med vinst!

tisdag 27 september 2011

Fint skimmer med elf



Idag testade jag några av de nya grejerna från elf, Cream Eyeliner (ca 36 SEK) i Coffee och Beauty School Smokey Eyeshadow Palette. De två ljusaste skuggorna ur paletten blev en prefekt jobbsminkning! Den vita är alldeles för glittrig för att jag ska känna mig bekväm till vardags, men glitterpartiklarna är lätta att skaka av från borsten.

Skuggorna satt riktigt bra och eyelinern var toppenbra (men det visste jag redan!).



Jag gjorde en sminkning med fler skuggor ur paletten för ett tag sedan, men bilderna blev superkassa. Nytt försök inom kort. Hojta gärna till i kommentarsfältet om du har en fin sminkning med elf Smokey Eyeshadow Palette att visa upp!

Snowcrystal



Jag har inte testat lack från svenska Snowcrystal tidigare, men som den uppmärksamme såg i detta inlägget slank fina lacket 417 Black Leather (längst till vänster här) med på ett hörn. Utöver Black Leather ser ni resten av höstkollektionen här. Den består av: 476 Royal Blue, 477 Vintage Rose, 478 Caramel Brown, 472 Racing Red, 473 White Satin, 474 Classy Burgundy och 475 Metallic Pewter. Jag är himla nyfiken på märket! Vad tycker ni som redan testat?

Psst! Imorgon är det tävlingsdags här i bloggen. Missa inte det!

Nyfiken på: Lumene Radiant Touch Detoxifying Mask & Micro Scrub


Jag är så sugen på Radiant Touch Detoxifying Mask & Micro Scrub från Lumene. Även om jag har två andra skrubbar som jag verkligen gillar (Neutrogena och Cliniderm), hindrar det mig inte från spana runt. Dessutom är de båda jag har faktiskt på upphällningen.

Radiant Touch Detoxifying Mask & Micro Scrub kan användas som mask eller peeling (liksom Cliniderms). Produkten innehåller nektar från nordiskt hjortron, växtsyra, mikrokulor (från mjölksyra) och tranbärsfibrer, som ska göra huden fräsch, strålande och förnyad. Skrubben är parabenfri och kostar 115 kr för 75 ml. Har ni testat? Vad tycker ni?

måndag 26 september 2011

Blått deluxe


Idag fick min nya Tecnico Eyeliner i Blue från Collistar ståta i ensamt majestät i dagens öga. Så härligt knallig och metallsik! Lätt att måla med och sitter som berget.



Bilderna är klickbara. Färgprov på linern finns här.


Till dagens använde jag ett ganska gammalt solpuder från Shiseido, rouget Baked to Last i Coral från The Body Shop, Lancôme Effacernes Concealer, IsaDora Light Touch Natural Radiant Makeup, nya IsaDora-maskaran Big Bold Mascara Super Volumizing, UDPP, Clinique Instant Lift for Brows, Bikini Line från Benefit, Tecnico Eyeliner i Blue från Collistar och läppduon Airkiss / Think Bronze från min Clinique-frossa i NY.