söndag 7 augusti 2011

Lacksnack: Essie


I dagarna lanseras Essie hos Kicks (i fysiska butiker och på nätet). Märket är sedan länge en favorit hos mig så det ska bli kul att kunna beskåda det i butik i Sverige (på nätet har det ju funnits här även tidigare).


Jag har ett och annat Essielack i samlingen, och tänkte visa dem här för er. Kanske finns där något som lockar? Ni får ha överseende med att några av de länkade lackbilderna är väldigt gamla och inte så snitsiga. På bilden ovan ser ni: Midnight Cami, Sexy Divide, Over the Top och Steeling the Scene.


Längst till vänster syns mörkröda skimmerlacket Jag-U-Are. Det är ren perfektion! Ni ser också Turning Heads Red, Mademoiselle och Fed-up (orimligt att jag inte hittar NOTD med Fed Up, flaskan är nästan slut). Essie är mycket bra på klassiska nyanser som dessa.


Nu är det slut på storflaskorna. Essie släpper ofta delar kollektioner i paket om 4 minisar. Ett sådant kit var mitt allra första Essie-köp. Jag blev fast direkt! Mod Squad, Mini-how high, Cool-lots och Jackie-Oh-My. Cool-lots är nästan slut, så jag letar efter det i stor flaska.


Detta tjusiga kit med kollektionen It's better in the Bahamas fick jag av min pappa när han varit i Stockholm på den tiden Essie fanns på vissa Åhléns. The Cove Copper, Lyford Lilac och Atlantis Pearl.


Funny Face, Cute as a button och Luscious Lips i premie från Elle. Även Lovie Dovie ingick bland dessa minisar, men det kunde jag inte hitta just nu.


Julen 2099 lanserade Essie kollektionen Sweet Time of Year i detta söta paket med två klassiska färger, knallröda Lollipop och ljust ljusrosa Rock Candy, och supertrendiga Mint Candy Apple, (första mintlacket?). I paketet ingick också topplacket Good 2 Go.

En stor del av mina Essielack kommer som ni ser från säsongskollektioner. Vad jag har förstått får vi sådana i Sverige framöver, men Kicks permanenta sortiment kommer inte att vara särskilt stort. Synd tycker jag! Som allt som oftast blir ju även de svenska priserna nästan dubbelt så höga som den amerikanska. Så hög moms har vi faktiskt inte ens här! Men man kan ju alltid titta... Kommer ni att spana in nya stället hos Kicks? Kommer ni att börja handla Essie i Sverige?

11 kommentarer:

  1. Jag tycker att det är roligt att det kommer lite fler lack hit men det är ju synd att de är så ruskigt dyra! Troligen kommer jag att kika på hur de ser ut i butik och sedan beställa från någon webshop iaf :)

    SvaraRadera
  2. Ja, som Annie säger: titta på dem i butik och sen köpa dem på nätet. Men Essie lockar inte så mycket så det är väl tveksamt om jag tittar så noga :p

    SvaraRadera
  3. Vad många Essie-lack du har, själv har jag inte testat något. Ska absolut spana in dem på Kicks :)

    SvaraRadera
  4. Hej! Jag måste fråga, hur mår din kille? Hoppas att han är helt återställd! Kram!

    SvaraRadera
  5. Annie: Det är verkligen synd på prisnivån!

    Cactus: Det är nog många som resonerar så!

    Jospehine: Jag blev själv förvånad :) Jag gillar verkligen Essie, så jag tycker att de är klart värd inspaning !

    Evelina: Tack för omtanken! Han är återställd men trött. Det har varit ett riktigt tufft år. Kram!

    SvaraRadera
  6. Jag äger ett Essie: Candy Mint Apple och det är hypat någon vansinnigt =) Är inte supertaggad på något annat lack heller, kanske när kolletionerna kommer sen!

    SvaraRadera
  7. Sminkhörnan: Då får vi hålla koll på kommande kulörer :)

    SvaraRadera
  8. Jag vägrar handla nagellack i butik pga de absurda priserna, så jag väljer eBay istället. Men det är ju kul at kolla på nyanserna först!

    SvaraRadera
  9. Des: Det är himla klurigt inom all sminkshopping... Priserna är verkligen för höga, samtidigt vill man kunna kolla, och handlar ingen har man ju inte möjlighet till det i längden. Jag blandar lite nät och lite butik. Essie, OPI och China Glaze är dock för dyrt för att komma i fråga för handling i Sverige.

    SvaraRadera
  10. Inte en jävla chans att jag kommer handla dem på Kicks. Aldrig att jag ger 129 spänn, jag tycker inte ens särskilt mycket om Essie. Vad hände med att de kostade 110 kronor i Sverige (?), det är en ganska saftig prishöjning...

    SvaraRadera
  11. Emma P: Det där med 110 hade jag glömt. Gör det extra orimligt med 129!

    SvaraRadera