söndag 19 juni 2011

Vax-dax?


Jag har, med benäget bistånd från Lillasyster, provat hemmavaxning för första gången. På rekommendation från Lillasyster köpte jag Warm Wax Orientalisk formula från Veet.

Vaxet kommer i en smidig burk och ska värmas i micron. Instruktionerna är supertydliga med en medföljande spatel som får blå text som säger "No!" (mkt amerikanskt...) om man råkar värma för mycket. Den mesta av håret/pälsen på mina underben försvann i ett nafs! Möjligen är detta även tack vare att Lillasyster (i motsats till Farbror Melker) har den rätta knycken. Vi får väl se hur det går när jag ska försöka på egen hand så småningom...

Enda nackdelen med produkten var att remsorna inte räckte till båda benen, så vi fick pausa för tvätt och torkning emellan. Detta problem löser sig dock så snart man är ägare till mer än en burk, vilket jag tänker bli framöver. Även om det är trevligt med vaxning på salong, var detta mer prisvärt (trots att jag inte kommer ihåg exakt vad den kostade). Man kan ha så mycket roligare för 300 kr!

På bilden längst upp ser ni även en tub med Aloe Vera-gel från Vera by CCS. En sådan rekommenderar jag starkt att ha till hands vid vaxning. Irritationen i huden lägger sig mycket snabbare och den svalkar skönt. Med hemmavaxning + Aloe Vera-gel var jag prickfri nästa morgon. När jag tidigare har vaxat mig på salong har prickarna suttit i längre. Kul också att jag på så sätt lyckade testa Vera-produkten. Den ska funka bra även när man bränt sig i solen, men det gör jag nästan aldrig så jag har inte kunnat utvärdera detta.

Nu undrar jag, vad har ni för tips kring hemmavaxning? Eller föredrar ni salong?

8 kommentarer:

  1. Buhä! Jag från rakhyvel lyckats ta mig vidare till nästa steg, epilering. Jag vete sjutton om det någon gång kommer bli vaxning. De gånger jag testat har jag bara mäktat med en remsa och sedan gett upp :0). /N

    SvaraRadera
  2. Jag kör Veet vaxremsor. Är det inte kladdigt med burk och spatel?

    SvaraRadera
  3. Jag tycker att body shops vax är ganska bra. Ganska gott med, men det är ju en parantes. Har inte vaxat på länge nu, men minns att jag klippte till egna remsor av gammalt lakan då jag tyckte de som följde med var så små och fåniga. Håller med om att man kan ha mkt roligare för 300 men jag tycker att hemmavax känns onödigt dyrt också faktiskt så jag kombinerar hårborttagningskräm och rakhyvel för närvarande. Idén med vax är väl att resultatet ska hålla längre men jag tycker inte att det är så påtagligt i mitt fall tyvärr...

    SvaraRadera
  4. Glitter Sisters: Epilering låter ont, tycker jag! Den här typen av vaxning gjorde faktiskt inte ont alls...

    Shamrock: Lite kladd är det. Jag kanske också skulle testa färdiga remsor...

    Emma P: TBS-vax låter spännande! Lakan var inte heller ngn dum idé!

    Jag tycker faktiskt att vaxning håller längre. Blir mindre stubbigt, liksom. Men rakning är ju snabbare...

    Nu är det nog nästan tre veckor jag vaxade, och det är först nu jag börjar fundera på upprepning. Lite jobb o en veckas alpvandring kan nog gå bra medan jag "sparar ut" :)

    SvaraRadera
  5. Moom har ett vax som är baserat på socker. Superbra för det går att tvätta bort med varmt vatten. Det ska värmas med inte så det blir hett. Bästa vaxet ever som dessutom är naturligt.

    SvaraRadera
  6. SminkJante: Det låter spännanade! Detta kanske var ngt liknande, för det var också vattenlösligt.

    SvaraRadera
  7. Själv är jag lite lat så jag kör med wax stripes. Har flytande vax hemma men tycker det blir lite för kladdigt.. :)

    SvaraRadera
  8. Therese Skönhetsblogg: Det låter ju på så vis inte så dumt :)

    SvaraRadera