onsdag 31 mars 2010

Flera dagars öga



Utöver latlacket nedan (bra uttryck, snott av Ninni) och latsminkningen som inte blev så lat, har jag de senaste dagarna ofta kört denna enkla variant: Ljusa skuggor från Stila tillsammans med Urban Decay 24/7 glide-on eye pencil i Covet. Lystern i Stilaskuggorna är magisk, likaså Covets färg.



Här ser ni bilder från olika dagar (även idag). På blundbilderna ser man att Stay don't stray skött sig utmärkt!


Benefit Sugarbomb, Laura Mercier Tinted Moisturizer spf 20 i Porcelain, Urban Decay 24/7 glide-on eye pencil i Covet, skuggpalett från Stila, Benefit Powderflage, High Impact Mascara och Airbrush concealer från Clinique och Stay don't stray från Benefit.


Ur paletten från Stila har jag använt vita Moonlight som highlighter på brynben och i inre ögonvrår och beigea Wheat över hela ögonlocket.

Lyxigt prov


Naturligtvis passade jag på att handla vid en av Benefitdiskarna när jag var i Hamburg i helgen. Tyvärr handlade jag inget till mig själv, utan bara presenter som inte kan visas här än... Trevligt nog fick jag ett fint prov med en liten flaska Posie tint. Posie tint är ett läpp- och kindstain i " see-through poppy-pink". Det ser jag fram emot att testa! Flaskan är lika stor som småflaskorna i märkets fina små kit, så den kommer nog att räcka ett tag.

tisdag 30 mars 2010

Blå tisdag

Även till ögonen var det enkelt som gällde idag. Dock kan det bli mer komplicerat än man tror när man ska vara snabb. Trots att jag vet att mitt stift från GOSH är min bästa stiftskugga, sträckte jag mig efter en Color definer från Maybelline. Jag var nämligen sugen på rosa till det blå...


Color definer brukar vara hyfsat bra, men de är lite torra. Tillsammans med primern Stay don't stray blev det en fnasig katastrof. Trots fnaset, särskilt i ögonvrån (som ni ser precis här ovan,) satt kombinationen som berget. Jag fick inte ens bort fnaset när jag försökte börja om! Så kan det gå, jag fick gå iväg med fnas, men sminket har inte flyttat sig en millimeter under hela dagen.


Till ögonen: Benefit Stay don't stray, IsaDora VibraLash, Maybelline Color definer i Secret Peach och Urban Decay 24/7 glide-on eye pencil i Binge. Jag glömde fotografera Boi-ing och Powderflage, som också var med, men under ögat.


Till ansiktet: ljuvliga MAC Blush Ombre i Azalea Blossom och Laura Mercier Tinted Moisturizer spf 20 i Porcelain.

Med allt fler produkter i samlingen har jag gått från att vara en "målar-bara-ögonen-tjej" till en som också lägger en hel del möda på basen. Det hade jag inte trott för något år sedan!

Rosa fransk med Luscious Lips



Hektisk vecka kräver naglar och smink med minimalt underhåll. Fransk manikyr är en del pill att göra, men när manikyren väl är på plats brukar den vara ett tag! Med tipp-penna från Alessandro och ljusrosa Luscious lips från Essie blev manikyren lite mer rosa än vad mina franska varianter brukar vara.



måndag 29 mars 2010

MAC Azalea Blossom


Aptitretaren fick vara längre än jag tänkt mig, eftersom blogger inte behagat samarbeta på hela kvällen. Nu kan jag dock äntligen stolt presentera: MAC Blush Ombre Azalea Blossom! Jag är ju inte någon riktig MAC-nörd, men vårens tvåfärgade rouge är så förföriska. På grund av hektiska dagar har jag ännu inte satt borsten i kakan, men det ser jag fram emot! Nu blir det bildvisning, först ut är en fönsterbild utan blixt.


Här ser ni rouget i alla sin prakt med blixt. Det är väldigt vackert i verkligheten, mina bilder gör det inte alls rättvisa. Rosalila Azalea Blossom kommer från kollektionen Spring Colour 1 Forecast. Jag är även stark spekulant på på koralliga Ripe Peach från Spring Colour 2 Forecast, men det var slut i hela Tyskland...


Mera bilder! De små är klickbara.



Här ser ni detaljinformationen. Priset i Tyskland var 27 €. Jag har ännu inte sett mitt kontoutdrag, så jag har inte riktigt koll på om det var en bra affär eller inte. Brukar ni handla MAC utomlands eller i Sverige? Det finns ju alltid riska att jag fått blodad tand...

Tjuvkik


Nu är jag tillbaka i den hårda måndagsverkligeheten efter en härlig minismester i Hamburg. Jag har ett och annat att visa, men dessvärre också ett och annat att göra... Som aptitretare visar jag en suddig bild av en bit av ett fynd så länge. Mer kommer efterhand!

söndag 28 mars 2010

Minirecension: Stay don't stray


Jag har inte hunnit testa Benefits nya primer Stay don't stray särskilt länge, men eftersom många av er är nyfikna på den tänker jag ge mig på ett litet snabbt omdöme. Trots få användningar har jag redan fått bättre snits på själva pumpandet, så förpackningen får verkligen tummen upp! När man precis applicerat produkten, enligt anvisningarna, runt hela ögat ser man fantastiskt pigg ut. Den känns dessutom riktigt bra på huden hela dagen, tummen upp för det också.

Som primer över ögat, för ögonskuggor, kan man tyvärr inte riktigt säga att Stay don't stray slår UDPP. Om man bortser från just UDPP, och istället jämför med tex Lumens ögonprimer, måste jag dock säga att Stay don't stray är riktigt bra.

Som primer för concealer under ögonen tycker jag hittills att den är bra. Jag har inget att jämföra med (jag har nog knappt hört talas om någon primer för det ändamålet?), men tycker att concealern sitter något bättre än vanligt. Stay don't stray verkar fungera bättre tillsammans med Boi-ing som är en kakconcealer, än med Cliniques flytande Airbruch concealer.

Jag återkommer gärna med utförligare omdöme när jag hunnit testa längre!

[IMGP3048.jpg]

lördag 27 mars 2010

Benefit b spot


Även om jag inte är parfymnörd tillnärmelsevis så mycket som sminknörd, äger jag naturligtvis en och annan parfym. Det som hindrar mig från att snöa in mer är nog att jag inte för mitt liv kan förstå hur man lyckas ta slut på parfymer. De räcker ju hur länge som helst!

Sedan i somras är Benefits underbara parfym b spot min favorit. Jag ingen hejare på att beskriva dofter, så läs här istället!

fredag 26 mars 2010

På resande fot


Jag befinner mig åter på resande fot, i Hamburg, närmare bestämt. Med mig har jag dessa våterservetter med nagellackborttagning från Åhléns. Efter många fruktlös försök med Mavalas färdiga pads i burk, känns detta som en veritabel succé.

Förhoppningsvis trillar här in ett och annat schemalagt inlägg medan jag är borta (alltid lika spännande att se hur det har gått när man kommer hem!), men annars se vi när jag kommer hem. Ha en riktigt trevlig helg!

onsdag 24 mars 2010

Godisögon



När ni såg gårdagens marsipanmanikyr (som hänger med idag också), kunde ni säkert gissa vilka skuggor jag valt att bära till. Eftersom jag inte fick ihop några bilder igår gör jag ett nytt försök idag: Dagens öga med IsaDora Cupcake Matte!






Benefit Sugarbomb, Laura Mercier Tinted Moisturizer spf 20 i Porcelain, Stay don't stray, High Impact Mascara och Airbrush concealer från Clinique 24/7 glide-on eye pencil i Zero och IsaDora Cupcake Matte.


Trots att jag redan hade Essies Mint Candy Apple tyckte jag, efter att ha köpt skuggduon Cupcake Matte, att jag behövde även IsaDoras Vintage Mint. Visst var det befogat? Vintage Mint är unset varmare i tonen och lite dammigare.


Ytterligare en färgjämförelse mellan lacken. Jag kom inte ihåg mellan gångerna att jag valde samma läppglans, men ack så förutsägbar man är!

tisdag 23 mars 2010

Konfekt


Det är bara till att erkänna och köra på fullt ut - jag är helsåld på pastelltrenden! Det, tillsammans med min nyvunna fäbless för att måla klorna med olika lack, resulterade i dessa marsipantassar.


Det gröna lacket är IsaDoras Vintage Mint som jag slog till på igår (jag visste nog att jag skulle köpa det förr eller senare, trots att jag redan har ett mintlack). Jag kan inte riktigt bestämma mig för vad jag tycker om nya breda borsten, den både förenklar och försvårar på samma gång. Vad tycker ni?


Det rosa lacket är Essies Lovie Dovie, som jag känner mig lite kluven till utanför konfektsammanhang.



Jag visar foto på lacknamnen också, för säkerhets skull! Detta var en snabb dagens naglar. Svar på kommentarer, bloggläsning och dagens öga kommer senare!

Uppdatering: Attans! Det blev inga ögon idag, bilderna blev för mörka och jag måste sova... Nytt försök imorgon. Manikyren är ju samma, så det är nog inte svårt för er att lista ut vilka ögonskuggor
som ligger på lut!