måndag 12 juli 2010

Solskydd till kroppen från ACO & Cliniderm


Nu har det blivit dags för ytterligare en recension av solskyddsprodukter från ACO och Cliniderm. Idag blir det fokus på solskydd för kroppen, ansiktskrämerna kommer i ett senare inlägg.

Under några vekor har jag testat ACO Sollotion SPF 20 (135 kr för 200 ml) och Cliniderm Sun Lotion SPF25 (169 kr för 125 ml).

Gemensamt för dessa båda krämer är att de innehåller fotostabilt skydd mot UVA- och UVB-strålar, vitamin E för återfuktning, samt att de är oparfymerade och och "very water resistant". I ACO-krämen, med fetthalt på 13%, ingår även rapsolja som mjukgörande ingrediens. I Clinidermen, med fetthalt på 10%, finns också Q10 och antioxidanter med som skydd mot fria radikaler och åldrande.

Den största skillnaden är, naturligtvis, att de har olika hög solskyddsfaktor, 20 respektive 25. I övrigt är de mycket lika. Båda känns bra, ACO:n känns något tunnare trots att den egentligen är något fetare. Ingen av krämerna lämnar någon jättekletig hinna på huden, men man känner att man har solkräm på. Båda krämerna sitter dock kvar förvånansvärt bra när man svettas, formulan verkar göra skäl för "very water resistane". Just på det området har de hårdtestats under rejäla cykelturer och svettigt trädgårdsarbete.

Jag har testat krämerna mest under helgförmiddagar och efter klockan fyra på eftermiddagen. Vid dessa tider på dygnet bjuder båda tillräckligt med skydd för att jag som har väldigt ljus hy ska kunna vara ute en lite mer än en timme utan att bränna mig det minsta. Helt ok tycker jag! Jag kommer att fortsätta använda båda krämerna under sommaren, men inför nästa sommar kanske jag skaffar några med lite högre solskyddsfaktor till början av sommaren. För er som ska fylla på förrådet så här års, eller helt enkelt är lite mörkare från början, kan jag dock rekommendera dem varmt!

Eftersom jag upplever krämerna som relativt likvärdiga, får de samma betyg. ACO-krämen får dock betraktas som något mer prisvärd, trots att den har lite lägre SPF, eftersom den är så mycket billigare.
Betyg: 4 av 5
(Nu passade jag på att fulpublicera ett redan skrivet inlägg på kafferasten. Om bredbandet har vaknat när jag kommer hem kommer även fredagens sminkning så småningom.)

4 kommentarer:

  1. Verkar vara helt okej solskydd...

    SvaraRadera
  2. Emma P: Ja helt ok bra, och helt ok prisvärt =)

    SvaraRadera
  3. Åh, jag hoppas mina solkrämer kommer snart, nu har det gått två veckor sen jag fick mail att jag hade vunnit och inget paket har kommit. Man vill ju använda dem på sommaren och inte i höst... :-(

    SvaraRadera
  4. Ninni: Vad störigt att de inte kommit än =( Dåligt tycker jag! Ring till ACO o påminn dem!

    SvaraRadera