lördag 19 juni 2010

Recension: Benefit Stay don't stray


Nu är det dags för en riktig recension av Benefits nya 360-gradersprimer Stay don't stray. Benefit är ett av mina favoritmärken och jag hade skyhöga förväntningar på produkten. Med Stay don't stray utlovas att såväl concealer under ögat som ögonskugga och eyeliner över ögat ska sitta kvar hela dagen och komma till sin fulla rätt färgmässigt.

Stay don't stray känns riktigt bra hela dagen, men som skuggprimer kan man tyvärr inte säga att Stay don't stray slår exempelvis UDPP. (När jag testar primerar är jämföresle med UDPP oundviklig). Om man bortser från just UDPP, och istället jämför med tex Lumens ögonprimer, är Stay don't stray ett helt ok alternativ. Den får onekligen skuggan att sitta längre än om man kör helt utan primer, men inte lika länge som UDPP. Den tar inte heller fram färgintensitet på samma sätt.

Som primer för concealer under ögonen tycker jag att den är bra. Concealern sitter faktiskt bättre än vanligt, även om det inte blir revolutionerande bra resultat. Stay don't stray fungerar bättre tillsammans med Boi-ing som är en kakconcealer, än med exempelvis Cliniques flytande Airbruch concealer. Stay don't stray fungerar också ypperligt som concealer helt på egen hand. Den är inte lika täckande som Boi-ing, men färgen är mycket klädsam.

Förpackningen slår UDPP:s dito med hästlängder, den får verkligen tummen upp! När jag väl fick bättre snits på själva pumpandet, är den genial. Här finns en instruktionsvideo om hur man gör. Kul!

Sammanfattningsvis tycker jag att Stay don't stray är en helt ok produkt, även om den inte riktigt levde upp till mina höga förväntningar. Just ögonprimers verkar vara otroligt individuellt. Jag älskar exempelvis UDPP, medan Too Faced Shadow Insurence, som många andra älskar, nästan är sämre än ingen primer alls på mig. För mig funkade Stay don't stray som sagt inte helt hundra, men jag tycker absolut att den är tillräckligt bra för att jag ska rekommendera andra som får chansen att våga prova. Kanske är den ändå perfekt för någon av er!

Jag har inte sett så många andra recensioner av Stay don't stray hos andra bloggare, men jag undrar: Är det någon annan där ute som testat? Är ni nyfikna?
Betyg: 3 av 5

7 kommentarer:

  1. Tack för en superbra och utförlig recension!

    SvaraRadera
  2. SV: tack så jättemycket :D

    SvaraRadera
  3. Riktigt bra recension och jag har inte testat den själv!

    SvaraRadera
  4. Jättebra recension och perfekt med jämförelser av andra primers. Vet inte om den är något för mig dock.

    SvaraRadera
  5. Kabuki: Varsågod! Vad roligt att höra att du gillade den!

    Izabella: Varsågod! (Jag blev lite förvirrad, jag tycker att det kan vara svårt att hänga med när man inte svarar i samma inlägg =) )

    Makeuponista: Tack snälla du =)

    Tina: Kul att höra att du gillar recensionen!

    SvaraRadera
  6. Kanon med en recension Kerstin! Jag har inte testat denna och tvivlar på attt jag kommer göra det, men det är alltid intressant att läsa om nya primers. Mitt nästa inköp på eyeprimerfronten kommer att bli UDPP, som jag fortfarande inte har testat...

    SvaraRadera
  7. Emma P: Om du köper UDPP tror jag inte att du kommer att ångra dig =)

    SvaraRadera