onsdag 26 maj 2010

Avène Hydrance Optimale


För några veckor sedan testade jag två små krämer från Avène, Hydrance Optimale Riche, med och utan solskyddsfaktor. Krämerna fanns i det fina tyska påskägget som följde med när jag köpte Avène Thermal Spring Water (recension här).


Hydrance Optimale Riche (eller Rich Hydrating Cream) utan solskydd finns på svenska apotek och kostar 245 kr. Trots att den innehåller hela 25% fett känns den inte ett dugg fet. Den är bara skön! Krämen är tänkt att kunna fungera både som dag- och nattkräm, vilket kan vara praktiskt om man vill har färre gunkkprylar. Jag som gärna vill ha så mycket gunk som möjligt, och solfaktor i min dagkräm, använde Hydrance Optimale Riche som nattkräm och Hydrance Optimale Riche spf 20 som dagkräm.

Hydrance Optimale Riche spf 20 är en av de bästa dagkrämer med solskydd jag testat. Den är så fantastiskt skön och återfuktande. Trots solskyddsfaktorn blir jag varken blank eller får tilltäppta porer. Det är till och med så att jag intekänner någon skillnad mellan krämerna. Hoppas att även denna hittar till den svenska marknaden så småningom!

Hydrance Optimale Light, som också följde med i ägget sparar jag till varmare väder. (På internationella sidan ser jag att även den finns med spf 20. Lovande!) Avènes krämerna är humant prissatta och kommer i praktiska tuber. De två jag hunnit testa gillas verkligen av mig!

4 kommentarer:

  1. Du skriver riktigt intressanta recensioner. Det är så roligt att testa nytt:)

    SvaraRadera
  2. SminkJante: Vad roligt att du gillar dem =) Och ja, det är verkligen kul att testa nya grejer! Hoppas nu att krämen med spf kommer till Sverige, så att jag kan köpa mig en fullstor!

    SvaraRadera
  3. Jag blir bara mer och mer sugen på detta märke, jag har bara ett så stort lager av krämer just nu att jag inte får köpa på mig mer... typiskt! ;-)

    SvaraRadera
  4. Ninni: Ännu en anledning till att förpackningar borde vara mindre =)

    SvaraRadera