måndag 22 februari 2010

Recension: hårvård från Toni & Guy

I somras införskaffade jag tre fina miniflaskor med shampoo, balsam och leave-inbalsam för lockigt hår från Toni & Guy. Flaskorna rymmer mer än man kan tro, 75 ml, och räcker således länge. Jag har mest använt dem vid enstaka tillfällen under resor, men nu ett par gånger i rad här hemma för att kunna ge ett rättvisare omdöme.

Först en liten presentation av mitt hår: Jag har långt, extremt torrt och hyfsat självlockigt rött hår med grova hårstrån. Min hårvård brukar inskränkas till tvätt högst två gånger i veckan med inpackning och eller leave-inbalsam varje gång. Jag stylar inte håret, vare sig med produkter eller värme, det blir bara en enda stor lejonman då. Det jag främst söker hos schampo och balsam är främst vård och mycket fukt.

Frizz Smoothing Curl Shampoo är först ut. Detta är ett schampoo av genomskinlig typ, vilket jag har hört ska vara uttorkande för håret. Tyvärr tycker jag också till en början att shampoot är ganska uttorkande. Det löddrar inte heller, men håret känns ändå nästan för rent när man sköljer ur shampoot.


Frizz Smoothing Curl Conditioner påstås tämja frissigt hår, reda ut det, återfukta och hålla lockarna mjuka. Vi de första enstaka tvättarna tyckte jag inte alls att balsamet levde upp till detta, men nu när jag använt hela serien ett par gånger i rad har jag ändrat uppfattning.


Rapid Response Leave-in Conditioner ska (precis som resten av serien) vara:
deeply moisturising and targets dry, frizzy, damaged areas by helping to restore hydration plus protecting against split ends leaving you with smooth, conditioned hair.
Hur blir då slutresultatet? Jag måste säga att de tre produkterna lever upp till vad de utlovar! Trots att serien kändes uttorkande i början, framför allt schampoot, tycker jag att mina lockar är spänstigare och glansigare. Håret känns faktiskt återfuktat, luktar fantastiskt gott och har en ny struktur som jag gillar. Jag använder i princip aldrig stylingprodukter, men uppskattar det uns av stadga som Toni & Guy-serien ger. Jag kan absolut tänka mig att köpa dessa tre produkter igen (särskilt i England för 2£ styck...).

8 kommentarer:

  1. Nu blir man ju mer än lovligt nyfiken på en kik på barret ditt! :D

    SvaraRadera
  2. Tänk vad lustigt, min bild av dig är en ganska kort och lockig page. Nu får jag ändra den!
    :-)

    SvaraRadera
  3. Snyggt matchat med nagellacket också.;) Trodde nästan att du lackat naglarna med burkarna när jag klickade in.;)

    SvaraRadera
  4. Maria: Jag hade tänkte ta före/efterbilder när jag klippte mig för ett tag sedan, men det smög sig. Ska se om jag kan övertala sambon att ta en liten bild någon dag när ljuset tillåter =)

    Ninni: Vad kul =)

    Basteth: He, he,det var bara Essie Mod squad, som råkade sitta på naglarna när vi åkte till London senast =)

    SvaraRadera
  5. Jag är också enormt nyfiken på hur ditt hår ser ut. Jag hade föreställt mig dig som mörkhårig.

    SvaraRadera
  6. SminkJante: Jag ska försöka stilla nyfikenheten inom kort =)

    SvaraRadera
  7. och jag hade tänkt att du var blond! :)
    jag gör precis som du; det enda jag använder till håret är schampo och balsam/leave-in. äger ingen hårtork, plattång eller stylingprodukter. de här produkterna är m a o kanske något för mig också?

    SvaraRadera
  8. Karin: :) Passa på och köp när du får tag i småflaskorna billigt, det är ju idealiskt för testning!

    SvaraRadera