söndag 7 februari 2010

Minirecension: Eyliplex-2

För ungefär två veckor sedan fick jag med mig prover på nya ögonkrämen Eyliplex-2. Perioden är kanske lite kort för en fullständig recension, men det var så länge proverna räckte, och jag vill gärna delge er mitt omdöme.

Eyeliplex-2 från Good Skin Labs består av två krämer, en snabbverkande upplyftande gel till dagen och ett långtidsverkande balsam till natten som motverkar mörka ringar. Såhär står det på Kicks hemsida om produkten:
Fast Acting Day Gel har omedelbar uppiggande, lyftande och utslätande effekt. Long-Lasting Night Balm dämpar mörka ringar under ögonen och förbättrar kollagenproduktionen vilket har en långsiktig föryngrande verkan som syns efter bara några veckor.
Båda krämerna känns bra, och min hud reagerar inte negativt. Första dagen kliade det lite av dagkrämen, men det försvann efter ett tag. Hur är det med effekten då? Den påstås ju synas både omedelbart och redan efter några veckor. Den omedelbara effekten uteblir. Jag har inte särskilt mycket rynkor, men på de linjer jag har syns ingen skillnad, varken efter de tre minuterna man ska vänta efter att ha applicerat dagkrämen, eller efter två veckor. Någon påverkan på mörka ringar har jag inte heller märkt. (Troligen är den bättre än ingen ögonkräm alls, jag jämför med min vanliga, All about eyes från Clinique.) Krämen är alltså ganska skön, men långtifrån den mirakelprodukt den påstås vara. 465 kr är alldeles för dyrt för att jag ska överväga att köpa en fullstor.

Betyg: 2 av 5 (kunde fått tre, om det inte vore för priset)

Om du är nyfiken på Eyeliplex-2 kan man just nu tävla om en egen liten duokräm på Kicks hemsida.

4 kommentarer:

  1. Hittills håller jag med dig på varje punkt faktiskt. Jag har en fullstorlek och ska fortsätta några veckor till men jag misstänker att min recension kommer se ut ungefär som din om jag ska vara ärlig.

    Ser framemot din recension av Comfort on Call, har tänkt testa den länge men det har inte blivit av. :)

    SvaraRadera
  2. Tina: Intressant att vi tycker lika! Jag håller utkik efter din recension! Ang Comfort on call gillar jag den såhär långt, och jag är ganska säker på att du också skulle göra det =)

    SvaraRadera
  3. tack för en bra recension, kommer inte köpa denna :P

    SvaraRadera
  4. Jag köpte min i fullstorlek på Åhléns för 99 kr (utförsäljning) och jag måste säga att jag är positivt överraskad. Det märks skillnad på mig, huden under ögonen är slätare. Den av de båda krämerna som man ska använda på natten känns skön på huden. Men visst, att betala fullpris, över 400 kr, är väldigt mycket, men det hade varit för vilken ögonkräm som helst, tycker jag.

    SvaraRadera