tisdag 12 januari 2010

Vård av vinternaglar


Vinterkylan biter sig envist fast och påverkar både hud, hår och naglar. Jag tänkte dela med mig av hur jag hjälper mina naglar att stå emot yttre påverkan. Vid tidigare utlandsresor har jag lagt vantarna på dessa vårdande pennor från tyska Artdeco, de är kanonbra, vinter som sommar! Den gula, med aprikosolja, är favoriten, men den rosa som påstås var uppbyggande är också bra. Om den verkligen bygger upp nageln kan jag inte riktigt svara på, men båda pennorna utgör en bra grund för underlack och vårdar nagelbanden. Jag tycker dessutom att de verkligen stärker nageln, så att den inte bryts eller skivas lika lätt.


Spetsen är bra till att pensla över själva nageln och till att föra ned nagelbanden. Att det följer med extra spetsar som förlänger produktens livslängd uppskattas av mig. Artdecopennorna är utan tvekan de mest smidigt förpackade nageloljor jag testat!

Denna lilla nagelojla från Lancôme är egentligen orimligt dyr, och jag kan inte riktigt förklara hur jag tänkte när jag köpte den. Det var dessutom för många år sedan då min ekonomi som student var knaper. Just det här med många år gör dock att den nog var ett ganska bra köp ändå. Trots jag använt den regelbundet har den hängt med i 4-5 år och är på upphällningen först nu. En riktig evighetsprodukt! Nu funderar jag på att fylla på den fina flaskan med någon annan olja

7 kommentarer:

  1. Bra tips på produkter och ja... det verkar som att Lancome-oljan var värd sitt pris ändå. :)

    SvaraRadera
  2. åh är så kass på att ta hand om mina naglar...men mandelolja är billigt och bra så det ska inhandlas snarast =)

    SvaraRadera
  3. Tina: Ja, den är nog det =)

    Linda: Det låter bra!

    SvaraRadera
  4. Pennorna verkar ju superbra, undrar om man kan få tag på såna i Sverige... Och ja, oljan ser väldigt fin ut, det verkar smart att behålla flaskan, så kan en enklare olja få en lite lyxigare prägel:)

    SvaraRadera
  5. Emma P: Jag tror att pennorna finns i Sverige, och att de kostar runt 100-lappen. Jag tror att det får bli så med flaskan!

    SvaraRadera
  6. De där pennorna verkar riktigt bra. Vad smart att man kan byta ut pennspetsen!

    SvaraRadera
  7. Kajsa Kavat: Ja, det är faktiskt riktigt bra o lättanvända!

    SvaraRadera