lördag 16 januari 2010

Shopping från Wien


Till min stora besvikelse hade Benefits vårnyheter ännu inte landat i diskarna, och reakorgarna hade hunnit bli rejält utplockade, när jag besökte Wien vid trettonhelgen. I efterhand var det nog ganska bra, med tanke på att plånböcker (till skillnad från människor?) inte blir fetare över julen. Något litet fick jag i alla fall med mig hem:

Precis som i Tyskland är utbudet av småförpackningar bättre än i Sverige. Neutrogenas "norska" handkräm finns exempelvis i 15 ml-tuber för 15 kr styck. Jag slog till på två, de är perfekta handväskkompisar i vinterkylan.

Den lilla tuben till vänster om handkrämen är ett prov på en fuktgivande och lugnande mask från Avéne som jag ser fram emot att prova.

På flygplatsen hittade jag ett nytt Eight Hour Cream Lip Protectant Stick SPF 15 några tior billigare än i Sverige. Trevligt med omväxlande hylsa, trots att innehållet är samma.

Roligaste fyndet är underbara hand- och nagelbanskrämen Lemony Flutter från Lush. Den luktar så gott och jag har trånat efter den sedan jag läst om den runt om i sminkbloggosfären. Lush finns inte längre i södra Sverige, så lyckan är stor.

Utöver denna blygsamma skönhetsshopping hittade jag ett fint diadem på Claire's, några klädesplagg och macroner från Oberlaa i flera omgångar (sedan länge uppätna...).

5 kommentarer:

  1. Tycker det var finfin shopping även om du inte fick med dig allt du hade velat. :)

    SvaraRadera
  2. Hylsan till Eight Hour Cream Stick är sjukt snygg.

    SvaraRadera
  3. Tina: Ja, det blev ganska bra ändå =)

    Des: Ja =)

    SvaraRadera
  4. Jättefina grejer verkligen! Så himla konstigt att Lush inte finns i söder längre tycker jag, retar mig mycket när jag är och hälsar på min mormor i Malmö. Fast okej, jag har ju rätt nära till Lush i Lkpg, men jag får liksom aldrig nog av Lush:)

    SvaraRadera
  5. Emma P: Tack! Ja, skumt att inte Lush finns här. Jag gillar vissa grejer från Lush, men har ibland lite svårt för de starka dofterna. Låter mysigt med en mormor i Malmö =)

    SvaraRadera