tisdag 31 mars 2009

Shopping på resande fot

Med anledning av stundande New York-resa går jag ständigt och klurar på vad jag ska shoppa med mig hem från detta förmodade shoppingmecka. Det är svårare än men kan tro, även om det är något av ett lyxproblem. Jag har ofta högtflygande shoppingplaner inför utlandssemestrar, men när det väl kommer till kritan händer det att jag blir lite handlingsförlamad och obeslutsam. Händer det fler än mig?



Sedan jag började blogga här har jag varit i London och då vet ni vad fångsten blev. I höstas, däremot, fanns inte bloggen och ni har därför inte sett hur det gick för mig på efterlängtat Sephorabesök i Nice.



Fuktsprayen från Evian och det kända Banane-pudret från T. Le Clerc köptes på ett litet mysigt Pharmacie som hade utförsäljnig av just T. Le Clerc-produkter. UDPP och 24/7 Glid-on pencil i Rockstar följde med från Sephora. Eftersom vi nästan var i Provance blev det förstås lite lavendelolja också. Bra till mycket!

Marskavalkad











måndag 30 mars 2009

Måndagsöga



Här kommer dagens neutrala, snabba och lite småtrista måndagsöga. Blir nog tyvärr lite brist på glamour här i bloggen i veckan. Jag är fortfarande trött eftersom flunsan inte är helt över, samtidigt har jag extra mycket att göra på jobbet för att jag var hemma förra veckan och som grädde på moset väntar dessutom omorganisationer på jobbet. Nu ska jag sluta gnälla och istället berätta vad jag använt i mejken. Jag har använt Naturally glossy mascara och All about eyes concealer från Clinique, UDPP samt den ljusa och den orangea skuggan i denna palett från Stila.

Slim wear

Dyslexic chemist applies vat of undereye puffiness gel to dimpled thighs and discovers...

...Slim wear!
Denna fin rosa retrotub innehållandes Slim wear från Soap & Glory (hur härligt namn!?) har jag fått i present av min kompis i England. Den har legat och väntat i badrumsskåpet, men nu får den komma fram och användas inför stundande sommarsäsong. Jag vet egentligen att det inte finns några som helst bevis för att krämer av den här typen fungerar, men när tuben är så fin blir man glad ändå, och med placebo kan man komma långt!

söndag 29 mars 2009

Gårkvällen



Jag lyckades få ihop en sminkning som jag blev ganska nöjd med och komma iväg på en väldigt trevlig fest igår. Själva festen blev dock ganska lugn för min del, men trots det är jag väldigt trött idag. Den eländiga infektionen från förra veckan vägrar ge med sig.




Jag har använt bland annat 24/7 Glide-on eye pencil från Urban Decay i Rockstar och Lust, Clinique quick eyes i juniper, lila skugga ur H&Ms Smoky eyes och turkosa skuggan Mysitc ur min bronsfärgade stilapalett.

Lack från USA

Som den shopoholic jag är har jag stora förhoppningar på vad jag ska shoppa med mig hem från New York. Här tänkte jag presentera en liten önskelista med tjusiga lack. Hoppas att de inte är för svåra att hitta i storstadsjungeln. Hojta gärna till om ni tycker att jag missat något särskilt!

Watermelon Rind från China Glaze, som jag settmycket gott om.

Sexy Divide från Essie. Jag gillar mörklila, men tror inte att jag har något lack som liknar detta.

Essie Jag-U-Are, snyggt lack och snyggt namn!

Essie Room with a view. Man kan inte ha för många neutrala lack.

Essie Scarlett O'Hara vill jag ha nästan bar för namnet.

Essies Ballet slippers eller Mademoiselle får gärna följa med för att bättra på min samling av ljusa, naturliga lack.

Jag hoppas också att jag kan få med mig fina Peacock feathers från Nubar och häftiga Orly Matte Top.

Det stora äpplet

Om en vecka är jag på väg till New York. Det börjar bli hög tid att förbereda, både packning och shoppingplaner. När jag tänker på packning menar jag givetvis necessären, den är ju viktigast. Och svårast!


Om någon av er där ute har några fina New York-tips blir jag väldigt glad om ni vill dela med er!

lördag 28 mars 2009

Recension: Japanese Cherry Blossom Bath & Shower Gel

Nu har jag använt Japanese Cherry Blossom Bath & Shower Gel från the Body Shop ett tag och här kommer mitt omdöme: Duschkrämen är behaglig att använda och man känner sig ren och fräsch utan att bli uttorkad eller få en läskig hinna på huden. Mer kan man väl inte begära av en duschkräm? Körsbärsdoften är också helt ok. Jag har i vanliga fall svårt för syntetisk körsbärsdoft, men denna är inte det minsta kvalmig eller stickande i näsan.

Kvällens magnetiska naglar



Här ser ni kvällens naglar, i ljus från fönstret och i spot-lightbelysning. Naglarna är lackade med L'Oréal Star magnetic i Magnétic Prune. Typiskt nog glömde jag fixa till kanterna innan jag tog bilderna. Kvällens ögon, som jag snart ska måla, dyker upp här imorgon förmiddag. Ha en trevlig lördag!

fredag 27 mars 2009

Hjälp mig välja festmejk!

På lördag ska jag gå på galej, närmare bestämt en av mina bästa kompisars 30-årsfest. Jag tänkte ha på mig klänningen som syns här till vänster, och vill ha råd från er läsare om min ögonmejk. Spana på bilderna och säg vad ni tycker! Är högerögat eller vänsterögat bäst? Eller har ni några helt andra idéer?





Högerögat: mörkturkost på locket och mörklila i globlinjen.



Vänsterögat: lila på locket och mörkturkost i globlinjen.


Skuggorna och pennorna som medverkar.