lördag 21 februari 2009

Crease-kris och vetenskaplig rapport

Hur gick det då med den vetenskapliga utredningen av skuggbasfiaskona från veckan som gått? Här kommer en rapport över händelseförloppet igår:

Utredningen börjar med att ställa Lumenes skuggbas mot UDPP.


Igår morse hade jag bråttom som bara dem, och satsade därför på en enkel ögonsminkning med baser, Lumene på höger och UDPP på vänster öga, ögonskuggan kitten från Stila och lite maskara. Allt frid och fröjd så långt!


Sedan började det vetenskapliga försöket gå fel. Efter lunch låg skuggan i veck på båda (!) ögonen. Jag blev åter alldeles förbryllad och glömde föreviga detta innan jag skulle duscha och fixa mig fredagsfin inför kvällen. Ögat här ovanför till till höger är målat med kvällsminkningen. Ögat till vänster visar hur samma öga såg ut när kvällen var till ända :(

Resultaten under dagen visar ingen som helst skillnad mellan höger och vänster öga. Det går lika tokdåligt med båda baserna. (Jag inser nu i efterhand att jag naturligtvis borde fotograferat både höger och vänster öga hela tiden, men det gjorde jag inte.) Eftersom båda baserna alltid funkat bra tidigare, drar jag slutsatsen att det måste finnas någon annan bov i dramat. Hittills har jag bara kommit på en möjlig gärningskräm; nämligen den annars så trevliga You rebel. Den är den enda produkt som tillkommit i min rutin. Det skulle kunna vara så att den hamnat på ögonlocken när jag smort in ansiktet, och på något sätt satt skuggbaserna ur spel. Vad tror ni? Jag kör utan You rebel idag för att sätta min nya teori på prov!


Desssa produkter medverade i sminkaningarna ovan. (Och You rebel lite, förstås.)

4 kommentarer:

  1. Sötnos, jag har funderat på det här, vilken primer är egentligen bäst? UDPP eller Lumene? Vad tycker du? Jag har tänkt köpa UDPP fast jag egentligen har en super primer redan... MAC untitled som är dryg som den och jättefin, men drar en aning åt lila så tänkte ev skaffa en mer neutral också. Lumene är ju bara at plocka på sig på Åhlens och UDPP får man ju beställa så blir dubbelt så dyr, men varit sugen som sagt.;) Hur upplever du dem?

    SvaraRadera
  2. Jag tycker nog att de är ungefär lika bra. UDPP är yttepyttelite bättre o känns lite lyxigare, men lumenes förpackning är bättre. Jag har snart vägarna förbi ett väldigt stort land i väster, och kan köpa hem grejer åt dig om du vill =)
    Ska skriva mer om det här i bloggen sen...

    SvaraRadera
  3. AHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag vill också!!!! Grattis!:-) Kan nog göra en liten önskelista du kan titta på om du skulle få tid där.;)

    SvaraRadera
  4. Oj, haha, blev så exalterad att jag skrev bokbloggen istället för mitt namn, men du vet ju vem det är ändå.:-)

    SvaraRadera